۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۴
صادرات محصولات غذایی ایران به منطقه و جهان زبانزد است
رئیس سازمان غذا و دارو:

صادرات محصولات غذایی ایران به منطقه و جهان زبانزد است

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: صادرات محصولات غذایی ایران به منطقه و جهان زبانزد است و ارزش آن به سالانه صدها میلیون دلار می‌رسد.

به گزارش بازار، سیدحیدر محمدی در همایش روز جهانی امنیت غذایی گفت: هدف ما تامین امنیت و غذای سالم برای جامعه است و این موضوعی است که سیاست‌گذاران روز به روز به اهمیت آن بیشتر پی می‌برند.

معاون وزیر بهداشت افزود: ریاست شورای عالی امنیت غذایی را شخص رییس جمهور بر عهده دارد که این نشان دهنده اهمیت موضوع تامین غذای سالم است. سازمان بهداشت جهانی هم هر ساله به شکل ویژه به این موضوع تاکید می‌کند.

وی با اشاره به موفقیت صنعت غذایی کشور در صادرات، یادآور شد: کارخانجات و صنایع غذایی بالغ بر صدها میلیون دلار صادرات دارند درحالی که کل صادرات دارو با رشدی که طی سال گذشته داشت به ۱۲۰ میلیون دلار رسید.

محمدی همچنین از ارزیابی سلامت سالانه ۲۰ هزار محصول کشاورزی خبر داد و وضعیت ایمنی سلامت غذایی در کشور را مطلوب اعلام کرد.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در سازمان غذا و دارو نقش خود را در بررسی همه شاخص‌های سلامت مواد غذایی ایفا می‌کنیم. درمورد آب همواره اندازه گیری نیترات و نیتریت‌ها اهمیت داشته است و بررسی محصولات کشاورزی هم به همین اندازه مهم است.

وی با تاکید بر اینکه بیماری‌های زیادی مرتبط با مصرف غذای ناسالم وجود دارد، اظهار کرد: در این زمینه باید به پیشگیری اهمیت دهیم. در این میان سلامت کودکان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو گفت: زمانی امنیت غذایی به وجود می‌آید که غذای سالم با قیمت مناسب در دسترس باشد. در مورد دارو و تجهیزات پزشکی بیمه‌ها برای حمایت ورود می‌کنند و در زمینه غذا هم سایر سازمان‌ها باید ایفای نقش کنند که امروزه از طریق برخی یارانه‌ها این حمایت وجود دارد، اما باید مطمئن باشیم مردم می‌توانند به غذای سالم دسترسی داشته باشند.

محمدی با اشاره به نقش غذا در بروز بیماری‌های غیرواگیر، بیان کرد: دیابت، بیماری قلبی عروقی، بیماری تنفسی نقش مستقیمی با مصرف نوع غذا دارند.

وی ادامه داد: اقدام‌خوب سال پیش سازمان غذا و دارو در این زمینه، تدوین حداکثر باقی مانده مجاز آلاینده‌ها و سموم بود که حدود ۱۸ هزار شاخص ابلاغ شد.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در هر کشوری میزان جذب و مصرف محصولات غذایی متفاوت است و برخی کشورها همچنان استاندارد خود را بر مبنای سایر کشورها تنظیم می‌کنند، ولی این شاخص باید برای مردم همان کشور به شکل تخصصی تدوین شود که ما توانستیم این شاخص را برای مردم خود تدوین کنیم.

محمدی بیان داشت: تدوین سند ملی امنیت غذایی نقش مهمی در تامین امنیت غذا دارد. حدود ۱۴ هزار واحد تولیدی صنایع غذایی داریم و این نشان دهنده اهمیت بالای نظارت ماست که انتظار همکاری تنگاتنگ میان دستگاه‌های مرتبط داریم.

وی اظهار داشت: از لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات، امکان پایش همه محصولات را نداریم و آزمایشگاه‌های ما نیاز به حمایت و تجهیز دستگاه‌های جدی دارند. در سال جاری اعتبار مناسبی در این بخش نداشتیم که در تلاش برای تامین اعتبارات لازم هستیم.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: زمین‌های کشاورزی باید شناسنامه دار شوند که به برندینگ کشاورزان هم کمک می‌کند و سبب تلاش آن‌ها برای تولید محصول با کیفیت می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: بعضی از موضوعات مانند محصولات تراریخته برای مردم مهم است که برچسب‌گذاری آن‌ها در حال انجام است. این‌گونه موضوعات باید درست برای مردم تبیین شوند تا مانند روغن پالم که ضرر دارد، گمان نکنند یک ماده سمی خطرناک و کشنده است.

کد خبر: ۲۲۵٬۲۴۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha