به گزارش بازار به نقل از ایبنا، قاسم کریمی، عضو کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران در خصوص اهداف و دستاوردهای اجلاس بینالمللی اتحادیه پایاپای آسیایی، گفت: دلار، به دلیل توانمندیهای اقتصادی، تکنیکال و همچنین مسایل سیاسی از جایگاه خاصی در دنیا برخوردار است. اما میتوان با تکیه بر توانمندیهای تولید، گام بزرگی در جهت دلارزدایی و شکست انحصار آن برداشت. در واقع وقتی کشوری کالایی را تولید می کند و آنرا متعلق به خود میداند، در نتیجه فقط همان کشور است که تعیین میکند آن کالا از چه طریق و با چه ارزی مبادله و معامله شود. در نتیجه می توان با تکیه بر توان و ابزار تولید، به سمت دلارزدایی رفت.
وی به لزوم همکاریهای مشترک برخی کشورهای تولیدکننده بزرگ جهان اشاره کرد و گفت: با پیشرفت علم و تکنولوژی دیگر آمریکا نمیتواند در تولید، حرف اول را بزند. کشورهایی نظیر چین، روسیه، ایران، هندوستان، ترکیه، سنگاپور، اندونزی و... و. به عنوان تولیدکنندگان و صادرکنندگان برخی از کالاها بسیار اهمیت دارند. لذا این کشورها میتوانند در بحث دلارزدایی و شکستن انحصار ارز در جهان تاثیرگذار باشند.
این فعال اقتصادی گفت: انحصار تولید و تکنیک، تنها در اختیار آمریکا و اروپا نیست. چین، روسیه و دیگر کشورهای تحریم شده از سوی آمریکا هم میتوانند با تکیه بر تولید و صادرات خود حرف زیادی برای گفتن داشته باشند و انحصارشکنی کنند.
کریمی با اشاره به اینکه میتوان با عزم و اراده ملی به اهداف بزرگی از جمله دلارزدایی رسید، ادامه داد: اگر اراده کافی از سوی کشورهای تحریمی و هم پیمانان آنها وجود داشته باشد، امکان دلارزدایی و کمرنگ کردن آن در تجارت بینالمللی وجود دارد. به عنوان مثال میتوان به بحث راه اندازی شبکه پیامرسان بین بانکی که در اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در تهران مطرح شد اشاره کرد. اگر اتحادیه مذکور بتواند با کمک کشورهای همسو، این سیستم را اجرایی و جایگزین سوئیفت کند، اتفاق بزرگ و مهمی رقم خواهد زد.
وی به تحقق اهداف و برنامههای اتحادیه پایاپای آسیایی اشاره کرد و گفت: تجربه نشان داده، هرگاه کشورهای مختلف در تنگنای تحریم و انحصار قرار می گیرند، قطعا راه حلی برای آن پیدا خواهند کرد. در نتیجه اتحادیه پایاپای آسیایی و کشورهای تحریم شده ازسوی آمریکا نیز دست روی دست نمی گذارند و در تقابل با تحریمهای ظالمانه، برنامه های مناسبی را تدوین و اجرایی خواهند کرد. معتقدم دلارزدایی یکی از اهداف و کارهای بزرگ است که در صورت اراده کافی از سوی کشورهای همسو، میتواند به حقیقت تبدیل شود.
نظر شما