۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۷
 اخلالی در روابط تجاری ایران و عراق ایجاد نشده است
عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و عراق:

اخلالی در روابط تجاری ایران و عراق ایجاد نشده است

حسینی، عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و عراق گفت: باوجود سختگیری‌ها در عراق مشکلی در تجارت ایجاد نشده و در همین یک ماهه ابتدایی ۱۴۰۲، صادرات ۶۰۰ میلیون دلاری به این کشور داشتیم.

به گزارش بزار به نقل از ایبنا، حمید حسینی؛ عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و عراق در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر اینکه ایران مشکل دریافت ارز از عراق دارد، اظهار کرد: اگرچه از گذشته مشکلاتی در نقل و انتقال ارز وجود داشته، اما به دلیل اینکه بازار ارز عراق، بازار باز بوده است ما هیچ مشکلی در تراکنش‌های مالی با عراق نداشتیم و در حال حاضر هم نداریم.

وی ادامه داد: اخیرا هم فدرال رزرو با توجه به اینکه باید ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار بابت پول نفت عراق تخصیص می‌داد؛ سختگیری‌هایی را شروع کرده و برای واردات در صورتی ارز تخصیص می‌دهد که گواهی مبدا آن مشخص و همچنین مدارک حمل آن موجود باشد؛ چرا که بخشی از ارزها برای پولشویی استفاده و بخشی هم به عنوان فساد خارج می‌شد و هیچ نظارتی بر بازار ارز عراق وجود نداشت.

حسینی تصریح کرد: در این شرایط صادرکننده ایرانی نمی‌تواند ارز را با نرخ رسمی از بانک مرکزی عراق دریافت کند؛ درواقع خریدار کالای ایرانی اگر بخواهد از ایران کالا بخرد مجبور است در بازار آزاد ارز خود را با نرخ ۷ تا ۸ درصد بالاتر تبدیل کند و به صادرکننده ایرانی پرداخت کند.

عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و عراق افزود: این به معنای آن نیست که ارز در صرافی‌های عراق وجود ندارد یا کم شده است؛ در حال حاضر واردکننده عراقی با ارائه اسناد به صرافی‌ها، با نرخ ۱۳۲۰ دینار یک دلار ارز دریافت می‌کند، اما شاید برای پرداخت پول واردات خود از ایران باید حدودا ۱۵۰۰ دینار به ازای هر دلار پرداخت کند که البته این موضوع قیمت ما را نسبت به رقبا افزایش می‌دهد که البته اخلالی در روابط تجاری ایران و عراق ایجاد نمی‌کند؛ به هر حال این وظیفه تاجر عراقی است که پول مارا بدهد؛ یا اسکناس دلار یا درهم در امارات یا لیر در ترکیه و حتی ریال در ایران.

وی با بیان اینکه مبادلات عراقی‌ها به طور کلی با دلار است چرا که نه دینار و نه یورو در آنجا کاربردی ندارد، گفت: مبادلات ایران و عراق به صورت فیزیکی و اسکناسی از نظام صرافی‌ها نقل و انتقال می‌یابد.

حسینی اظهار کرد: باوجود سختگیری‌ها در عراق مشکل خاصی در تجارت با ما ایجاد نشده است و روند تجاری ایران و عراق در همین یک ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ با وجود تعطیلی نوروز و عید فطر و ماه رمضان مثبت بوده به نحوی که صادرات ۶۰۰ میلیون دلاری به این کشور همسایه داشتیم و پیش‌بینی می‌شوند این رقم در اردیبهشت ماه نیز بیشتر خواهد شد.

به گفته عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و عراق، به دلیل مزیت حمل و نقل و نزدیکی که ما به عراق داریم و همچنین قیمت رقابتی کالاهای ما، این ۷ یا ۸ درصد افزایش تبدیل ارز در صرافی عراقی نمی‌تواند مانع روابط ما با این کشور شود.

کد خبر: ۲۱۹٬۴۹۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha