خدیجه ستارزاده؛ گروه استانها: شرکت کوکو بامبو تنها تولیدکننده ظروف فیبر بامبو در ایران است که ظروف کودک و برخی ظروف بزرگسال را تولید می کند. در گفتگوی بازار با «حسین ساداتی» مدیرعامل تنها تولیدکننده این ظروف در ایران شرحی بر مشکلات و موانع فعالیت این گروه صنعتی است.
*مواد اولیه شما داخلی است یا خارجی؟
بخش عمده مواد اولیه ما داخلی است اما برای ریزه کاری هم موادی از خارج وارد می کنیم. چون موادی که از خارج تهیه میکنیم در صنایع دیگر هم مرتبط هست و استفاده و وارد می شود، برای تهیه مواد اولیه هم هیچ مشکلی نداریم و با چالشی روبرو نیستیم ما هم درکنار آنها استفاده میکنیم.
*بازار هدف شما داخلی است یا صادرات هم دارید؟
ما به ترکیه، آذربایجان و عراق صادرات داشتیم اما بخاطر شرایط در حال حاضر صادراتمان متوقف شده فعلا بازارمان داخل هست. اما به برقراری مجدد صادرات فکر می کنیم و پیگیر هستیم. نوسانات قیمت دلار، مشکلات سیاسی کشور ها بخصوص ترکیه و تاخیرهایی که داشتند موجب بالا و پایین شدن تعرفه های گمرک شد و ما از صادرات بازماندیم.
*مهمترین موانع و چالش تولید شما چیست؟
عمده چالش ما نوسانات دلار هست که به بازار نا امنی می دهد یعنی عده ای از تولیدکنندگان به دلیل نوسانات بازار و عدم تامین مواد اولیه کارگاه های خود را بستند.
زمانی که نوسان ارز موجود باشد عدم اطمینان هم هست یعنی بنده مجبورم قیمت را بالا ببرم در صورتی که دو هفته گذشته افزایش قیمت داشتم و این کار بی اعتمادی به بازار میآورد و خود به خود موجب رکود می شود. دیگر ما و مشتری روی آن کار رغبت نداریم چون تورم باعث میشود تمام تلاشی که کردیم عملا سوخت شود و از بین برود.
ما هیچ کمکی یعنی چه از لحاظ مادی و چه معنوی از دولت دریافت نکرده ایم، می خواهند حمایت کنند و دلسوزانه کاری انجام دهند اما وارد بُعد زور و تهدید می شوند بسیاری از امکاناتی که برای تولیدکننده می گذارند هم همیشه به دست یک سری از آدم های خاص میرسد
متاسفانه تولیدکننده ها از سوی دولت حمایت نمی شوند، ما طی این سالها هیچ کمکی یعنی چه از لحاظ مادی و چه معنوی از دولت دریافت نکردیم. می خواهند حمایت کنند و دلسوزانه کاری انجام دهند اما وارد بُعد زور و تهدید می شوند. بسیاری از امکاناتی که برای تولیدکننده می گذارند هم همیشه به دست یک سری از آدم های خاص میرسد.
به عنوان مثال اگر زمینی هست باید حق منِ تولیدکننده باشد، اما این فرصت به کسی داده می شود که ۲۰ ساختمان و سوله به این شکل دارد. در واقع از تولیدکننده خرد هیچ حمایتی نمی شود.
با وجود مشکلات ما کل چالش را قبول کردیم و با همین شرایط ادامه می دهیم و امیدواریم یک اتفاق مثبتی برای ما بیفتد.
علاوه بر بی ثباتی بازار و قیمتها مهمترین مشکل برای تولید مکان است، بعد از ۸ سال تولید مدام درگیر این مسئله هستم که آیا فردا در این مکان هستم یا باید جابجایی داشته باشم و این جابجایی و تغییر مداوم محل تولید، جلوی رشد تولید و پیشرفت تولیدکننده را می گیرد
علاوه بر بی ثباتی بازار و قیمتها مهمترین مشکل من مکان تولید است، بعد از ۸ سال تولید مدام درگیر این مسئله هستم که آیا فردا در این مکان هستم یا باید جابجایی داشته باشم و این جابجایی و تغییر مداوم محل تولید، جلوی رشد تولید و پیشرفت تولیدکننده را می گیرد.
در کل برای واحد های کوچک قطعا حمایت نیست، فکر میکنم برای واحد های بزرگ هم اینطور باشد. فقط در حد کلام و صحبت است گفته می شود حمایت میکنند اما زمانی که وارد گود شویم هزار شرط و مانع می گذارند که از عهده تولیدکننده خارج است.
نظر شما