به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، نخستین روز هفته بازار آهن و فولاد در کلیه مبادی فروش نوسانات سینوسی متعددی داشت؛ به این صورت که بسیاری از مبادی فروش قیمت روز آهن آلات را ثابت اعلام کردند، تعدادی از کارخانهها همچنان میل به افزایش قیمت داشتند و برخی نیز به اصلاح قیمتها اقدام کردند.
بازار ارز روز گذشته رو به بالا بود و نرخ دلار حدود هزار تومان افزایش داشت؛ افزایش نرخ دلار که مجددا از پایان هفته گذشته آغاز شد تا روز گذشته نیز ادامه داشت طوری که قیمت دلار تا مرز ۵۵ هزار تومان هم رسید و در نهایت روی ۵۴ هزار و ۷۰۰ تومان بسته شد.
براساس گزارشها طبق دستور رئیس کل بانک مرکزی تخصیص ارز به خریداران آزاد ارز ممنوع شد، در واقع شرکتهای واردکنندهای که پیش از تخصیص ارز، از بازار آزاد ارز خریداری میکنند دیگر این امکان را نخواهند داشت. گویا این تصمیم با هدف کنترل و مدیریت بازار ارز اتخاذ شده است.
بررسی نوسانات بازار آهن و فولاد
گزارشها از روند بازار آهن در روز گذشته حاکی است قیمت روز میلگرد آجدار در عمده کارخانهها با ثبات قیمت همراه بود اما در این میان برخی حدود ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومان افزایش قیمت داشتند و برخی نیز ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان قیمتها را اصلاح کردند.
کف قیمت میلگرد آجدار در بازار روز گذشته ۲۶ هزار تومان و سقف قیمت این محصول هم ۲۸ هزار تومان گزارش شد و نرخ میانگین میلگرد هم ۲۶ هزار و ۸۵۰ تومان اعلام شد.
نکته قابل توجهی که در بازار میلگرد مشاهده میشود فاصله قیمتی میلگردهای سایز کوچک با میلگردهای درشت است که علت فاصله نامتعارف را کمبود این سایزها در بازار میدانند و به عبارتی فاصله کف و سقف میلگرد حدود ۲ هزار تومان گزارش میشود.
قیمت تیرآهن در بخش شاخهفروشی کاهشی بود و عمدتا در کارخانههای ذوب آهن و فایکو حدود ۱۰ تا ۱۰۰ هزار تومان کاهش قیمت مشاهده شد و تیرآهن ظفربناب و کرمانشاه هم بدون تغییر قیمت عرضه شدند. گفتنی است از پنجشنبه تا امروز شاهد کاهش ۵۰۰ هزار تومانی تیرآهن ذوب آهن اصفهان به ویژه در سایز ۱۴ بودهایم.
انواع ورق سرد و گرم نیز نوسانات متعددی داشتند به این صورت که قیمت ورق آهن بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان با کاهش قیمت همراه بود و چند کارخانه هم ثبات داشتند، همچنین قیمت روز ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی هم در کلیه مبادی فروش تغییر قیمت نداشتند.
قیمت روز قوطی آهن در تعدادی زیادی از کارخانهها بین ۱۰۰ تا ۷۰۰ تومان افزایش داشت اما کاهش ۳۰۰ تومانی هم مشاهده شد، کف قیمت پروفیل در بازار امروز ۳۶ تومان و سقف قیمت آن نیز ۳۹ هزار تومان برآورد میشود، همچنین قیمت لوله صنعتی، مبلی، داربستی و انواع لولهها نیز بین ۱۰۰ تا ۷۰۰ تومان افزایش داشتند. قیمت سپری، قیمت نبشی و انواع ناودانی هم عمدتا با ثبات قیمت همراه بودند اما قیمت نبشی ناب تبریز حدود ۴۰۰ تومان کاهش داشت.
گزارشها حاکی است که به دنبال نشست مشترکی که بین وزارت صمت، بورس کالا و اقتصاد و گمرکات برگزار شد از امروز مجوز صادرات تنها از طریق بورس کالا صادر خواهد شد؛ به عبارتی دیگر صادرات کالایی که در رینگ داخلی بورس کالا معامله شود ممنوع اعلام شده و تنها کالایی که در رینگ صادراتی بورس کالا معامله شود، مجوز صادرات دریافت خواهد کرد، همچنین آهن اسفنجی هم از امروز در بورس کالا تنها بر اساس سهمیه بهینیاب به متقاضیان عرضه و فروخته خواهد شد.
براساس گزارشها از قیمت محصولات صادراتی ایران حاکی است که در یک هفته گذشته همسو با نرخ جهانی فولاد، قیمت فوب شمش فولادی صادراتی ایران ۵۰۵ تا ۴۸۵ دلار در هر تن رسید که بیانگر کاهش ۲ درصدی نرخ این محصول است.
همچنین قیمت فوب اسلب صادراتی یران نیز ۵۹۵ تا ۴۹۵ دلار در هر تن اعلام میشود که کاهش ۳/۴ درصدی دارد؛ اما قیمت میلگرد صادراتی ایران در یک هفته گذشته افزایش ۱/۵ درصدی دارد و حدود ۵۲۵ تا ۵۱۰ دلار در هر تن اعلام میشود. در حالی قیمتهای جهانی و محصولات صادراتی ایران نزولی و کاهشی اعلام میشود که قیمت داخلی آهن و فولاد در چند روز گذشته افزایشی بود و اکنون روند نسبتا ثابتی دارد. به نظر میرسد نوسان افزایشی جزئی که در بازار روز گذشته مشاهده شد به تأثیر از افزایش قیمت دلار بود. اما درحالت کلی قیمت دلار درحال حاضر روندی معکوس با قیمت دلار و برخی عوامل اثرگذار در قیمت آهن آلات دارد.
نظر شما