منصور رضایی در گفتگو با خبرنگار بازار با اظهار این که مسائلی را در موضوع خشکسالی باید دو مورد را مدنظر قرار داده، افزود: خشکسالی در واقع روند طبیعی تغییر اقلیم است اما به دلیل افزایش مصرف و تداوم خشکسالی ها پیامدهایی را ایجاد می کند.
وی با بیان این که افزایش اراضی کشاورزی، افزایش بهداشت و روند روبه رشد مصرف آب از جمله دلایل بروز خشکسالی بوده که تقاضای آبی را رشد داده است، افزود: این عوامل منجر به بروز خشکسالی و تشدید پیامدهای آن شده است.
وی با عنوان این که تداوم خشکسالی و تغییر پارامترهایی در اقلیم و هواشناسی مشکلاتی را ایجاد می کند، افزود: در نوع بارش، محدوده پراکنش و غیره شاهد تغییراتی هستیم و به عنوان نمونه سال قبل میزان بارش برف کاسته شد و این مسئله در کاهش روان آب ها نیز دخیل بوده است.
رضایی با اظهار اینکه از نظر شدت و مدت بارندگی نیز شاهد تغییرات و بروز سیلابها هستیم، ادامه داد: تداوم خشکسالی زنگ خطر را به صدا درآورد و برای رهایی از آن باید اقدامات پیشگیرانه و هوشمندانه را برای برای برون رفت از این وضعیت داشته باشیم.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به اجرای پروژههایی مانند سدهای مخزنی هراز که در دستور کار قرار گرفته است، افزود: بخشی از این پروژه های در حال اجرا بوده و مطالعات برخی دیگر از پروژه های انجام شده است.
وی ظرفیت ذخیره آب در سدهای استان را ۴۵۰ میلیون مترمکعب بیان کرد و گفت: این میزان باید به یک میلیارد متر مکعب افزایش یابد.
رضایی با عنوان این که در میزان بارندگی در غرب و شرق استان اختلاف زیادی وجود دارد، یادآور شد: از این رو طرح آب بین حوزه ای و طرح انتقال از غرب به شرق استان از سالهای قبل در دستور کار قرار دارد و بخشی از آب سد البرز برای کمک رسانی و تامین نیازهای آبی جویبار و شورکا منتقل می شود.
نظر شما