۱۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۰
مشکل کمبود نهادهای واسط در انتشار اوراق برطرف شد

مشکل کمبود نهادهای واسط در انتشار اوراق برطرف شد

­با پیشنهاد اصلاح ماده ۶ دستورالعمل فعالیت نهادهای واسط، شرکت مدیریت دارایی مرکزی می‌تواند برای انتشار هر نوع از اوراق (مرابحه، منفعت و ...) دارای ضامن شخص حقوقی، یک نهاد واسط تخصیص دهد.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، مرتضی چشان رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس گفت: با عنایت به موافقت شورای عالی بورس و هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با پیشنهاد اصلاح ماده ۶ دستورالعمل فعالیت نهادهای واسط، شرکت مدیریت دارایی مرکزی می‌تواند برای انتشار هر نوع از اوراق (مرابحه، منفعت و ...) دارای ضامن شخص حقوقی به ترتیب مذکور در مقررات مربوطه، یک نهاد واسط تخصیص داده و برای تامین مالی متقاضیان مختلف از نهاد واسط مذکور به دفعات استفاده کند. همچنین مدیریت دارایی مرکزی می‌تواند برای انتشار اوراق مرابحه بدون ضامن شخص حقوقی، یک نهاد واسط تخصیص دهد و برای تامین مالی متقاضیان مختلف از نهادهای واسط مذکور به دفعات استفاده کند.

رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس مطرح کرد: پیش از اصلاح ماده فوق، هر شرکتی که بدون ضامن شخص حقوقی جهت تامین مالی اقدام به انتشار اوراق مرابحه می‌کرد، نیاز به تخصیص یک نهاد واسط مجزا به‌ازای هر شرکت و حتی به‌ازای طرح‌های مختلف یک شرکت بود. این امر با توجه به مشکلات و سختی‌های تاسیس نهادهای واسط و افزایش درخواست‌های تامین مالی، باعث کمبود نهادهای واسط شده بود.

چشان بیان کرد: با اصلاح ماده فوق، از این به بعد برای انتشار کلیه اوراق مرابحه، صرفاً با استفاده از دو نهاد واسط یعنی یک نهاد واسط جهت انتشار اوراق متقاضیان مختلف که با ضمانت شخص حقوقی منتشر می‌شوند (مشابه سایر اوراق) و یک نهاد واسط صرفاً جهت انتشار اوراق مرابحه متقاضیان مختلف با سایر تضامین (وثایق و رتبه اعتباری)، انجام خواهد شد.

وی افزود: با توجه به تعدد اوراق مرابحه نسبت به سایر ابزارهای تامین مالی، تخصیص دو نهاد واسط برای انتشار اوراق مرابحه کلیۀ متقاضیان تامین مالی، امکان استفاده از ظرفیت نهادهای واسط قبلی که تعهدات مربوط به اوراق منتشره آنها به پایان رسیده و تسویه شده است جهت انتشار سایر اوراق از جمله اجاره، منفعت، خرید دین و... و. مهیا خواهد شد.

چشان گفت: اصلاح این ماده موجب افزایش سرعت و سهولت تامین مالی شرکت‌ها می‌شود و در صورت تسریع در تکمیل و ارائه مدارک توسط متقاضی تامین مالی، زمان تامین مالی کمتر نیز خواهد شد که این موضوع نیازمند اهتمام متقاضی تامین مالی نسبت به انجام به موقع فرآیندهای انتشار اوراق است.

کد خبر: ۲۱۴٬۴۵۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha