کیانوش حق نما در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: با توجه به استمرار بارش پراکنده و افزایش رطوبت هوا در فروردین امسال، احتمال بروز بیماریهایی از جمله «پوسیدگی سفید ساقه کلزا و پوسیدگی قهوهای درختان هستهدار» در مزارع و باغات محتمل است که باغداران باید آماده پیشگیری از این خسارتها باشند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان با بیان اینکه گسترش آفت و بیماریها در مزارع و باغها نیازمند شرایط جوی و محیطی مساعد و سازگاری با میزبان است، افزود: در حال حاضر مزارع کلزا در سطح استان به مرحله گلدهی و مزارع گندم به مرحله ساقهدهی رسیدند.
وی پوسیدگی سفید ساقه و غنچهخوار در کلزا و زنگ زرد در گندم را از جمله آفتها و بیماریهای شاخص این فصل اعلام و بر انجام سمپاشی به محض مشاهده تاکید کرد و گفت: در سال زراعی جاری تاکنون موردی از این آفات در مزارع کشاورزی استان مشاهده نشده است.
حق نما ضمن یادآوری این نکته که محصولات باغی هم در اوج گلدهی قرار دارند، افزود: بر این اساس به باغداران توصیه میشود برای جلوگیری از درگیری با آفت «پوسیدگی قهوهای» در زمان مناسب اقدام به سمپاسی کنند و به نوع سموم مورد استفاده توجه داشته باشند.
وی بیان کرد: بیشترین کلونیهای زنبور عسل در حاشیه مزارع کلزا مستقر هستند بنابراین به کشاورزان توصیه میکنیم سمپاشی برای مبارزه با آفت «غنچه خوار» را در ساعات غروب و شب که زنبورها کمترین تردد را دارند، انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان با تاکید بر اینکه کشاورزان نگرانی برای کمبود سم نداشته باشند، افزود: علف هرز از دیگر آفتهای شایع در مزارع کلزا و گندم است که هر ساله میتواند به حدود ۲۵ درصد مزارع استان خسارت بزند لذا لازم است تا کشاورزان برای کاهش خسارت تناسب در سمپاشی و زمان اجرا آن را جدی بگیرند.
حق نما در خاتمه افزود: امسال تاکنون حدود ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع گندم و کلزا در سطح استان علیه علف هرز سمپاشی شده است.
نظر شما