۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۵۰
رشد مستمر اقتصادی، ضامن ثروت آفرینی و رفاه است
کارشناس مسائل اقتصادی:

رشد مستمر اقتصادی، ضامن ثروت آفرینی و رفاه است

کارشناس اقتصادی اعلام کرد دلیل تاکید رهبری بر رشد اقتصادی مستمر این است که در صورت تداوم نداشتن رشد اقتصادی، دستیابی به توسعه و رفاه غیر ممکن است.

به گزارش بازار، حسن حسن خانی، کارشناس اقتصادی به تشریح مفهوم رشد سریع و مستمر اقتصادی و اهمیت آن برای رسیدن به توسعه پرداخت.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که رهبری تاکید بر رشد اقتصادی سریع و مستمر داشتند، کشور چین رشد اقتصادی خود را از این مسیر ادامه داده و چگونه به این نقطه رسیده است، گفت: توضیح این موضوع بسیار گسترده است. یکی از موتورهای رشد اقتصادی چین، نیروی انسانی بزرگ این کشور است و سهم نیروی انسانی در رشد تولید این کشور بسیار بالاست. از سویی بخش زیادی از موتور رشد چین را می‌تواند سرریز شدن سرمایه‌های خارجی در یک برهه زمان توضیح دهد که در آن زمان شرایط خاصی به وجود آمد و کشورهای مختلف سرمایه گذاری‌های کلانی در این کشور صورت دادند. از سویی دولت چین سیاست‌های خاصی را در پیش گرفت سیاست‌های توسعه صنعتی از جمله از این موارد است.

حسن خانی در خصوص استمرار رشد گفت همانطور که رهبری اشاره کردند استمرار رشد از خود رشد اثرگذارتر و مهمتر است. نویسنده کتاب راهبردهای رشد مثال‌هایی را می‌آوردند از جمله به کشورهای اشاره می‌کند که در برهه‌های زمانی رشدهای عجیب و غریب را تجربه کردند، اما رشد اقتصادی این کشورها چندان تداوم نداشته و این رشد همچنین چندان ثمره خاصی برای آن کشورها نداشته است.

این کارشناس اقتصادی ادامه می‌دهد کشورهای آفریقایی، اوکاندا و زیمبابوه از جمله کشورهایی بودند که رشدهای اقتصادی بزرگ، اما مقطعی را تجربه کردند، اما این رشدها مستمر نبوده و به همین دلیل دستاورد رفاهی چندانی برای این کشورها نداشتند.

حسن خانی دلیل تاکید رهبری بر رشد مستمر اقتصادی را این گونه عنوان کرد که اگر رشد مستمری نداشته باشید امکان اینکه بتوانید ثروت آفرینی را به رفاه تبدیل کنید وجود ندارد؛ بنابراین استمرار رشد مهم است. نکته دیگری که در پیوند میان رفاه و تولید مهم است بحث عدالت است. ما یک دوگانه داریم در همه کشورها در حوزه سیاست گذاری؛ عدالت یا نقطه فروکاسته شده آن یعنی برابری به همراه رشد. اگر ما به برابری و عدالت بپردازیم فقط فقر را توزیع می‌کنید. این برابری باید همراه با رشد تولید باشد یعنی تولید متضمن این باشد که مردم در یک سیستم عدالت محوری از ثمرات این تولید بهره مند می‌شوند؛ بنابراین رشد تولید و عدالت را در کنار هم داشته باشید.

این کارشناس اقتصادی افزود: عده‌ای هستند که در عرصه تئوری و نیز در عرصه سیاستگذاری و اجرایی برای این اعتقاد هستند که اگر شما ثروتمندان یک جامعه را کمک کنید ثروتمندان به صورت ناخودگاه از فعالیت‌های اقتصادی ثروتمندان متمتع می‌شوند، مصرف شان را افزایش می‌دهند فعالیت اقتصادی خود و سرمایه گذاری را بیشتر می‌کنند.

حسن خانی در عین حال تاکید کرد که البته این موضوع تضمین شده نیست و در مبانی دینی ما هم چنین مسئله‌ای دچار مشکل است. رشد اقتصادی به همراه عدالت محوری می‌توان متضمن توسعه رفاه برای کشور باشد.

کد خبر: ۲۱۲٬۱۶۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha