به گزارش بازار، جمشید مغازهای افزود: میزان تولید در سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن بود، اما به دلیل مشکلاتی از جمله نوسانات ارزی، دشواری تامین مواد اولیه، نبود سرمایه در گردش هم اکنون تولید به ۸۰۰ هزار تن کاهش یافته است.
وی گفت: در سالهای گذشته ۹۶۰ کارخانه در این صنف فعالیت میکردند، اما در شرایط فعلی برخی واحدهای تولیدی کوچک، تغییر کاربری داده یا غیر فعال شده اند.
دبیر انجمن صنفی شیرینی و شکلات با اشاره به میزان صادرات شیرینی و شکلات افزود: میانگین صادرات شیرینی و شکلات صنعتی در سالهای گذشته تا مرز یک میلیارد دلار بوده و اگر شرایط تولید برای استفاده از همه ظرفیت این صنعت فراهم باشد، میتوان تا ۲ میلیارد دلار صادرات انجام داد.
مغازهای با بیان اینکه ۶۶ کشور مقصد صادراتی محصولات شیرینی و شکلات کشور است، گفت: سال گذشته، یک - ششم تولید یعنی حدود ۳۰۰ هزار تن از محصولات تولیدی کشور به کشورهای اروپایی، آمریکا، کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای شرقی و غیره صادر شده است.
دبیر انجمن صنفی شرینی و شکلات، با اشاره به اثر منفی نوسانات ارزی و حذف ارز ترجیحی در این صنعت افزود: مواد اولیه در این صنعت تحت تاثیر نوسانات دلار است و هر اتفاقی که در بازار ارز رخ دهد، تامین نقدینگی و مواد اولیه در این صنعت را دشوارتر میکند.
وی اضافه کرد: حذف ارز ترجیحی نیز باعث شد تا با افزایش حدود ۴ برابری قیمت مواد اولیه در این صنعت مواجه شویم و شکر که تا پیش از این موضوع ۴۵۰۰ تومان بود به حدود ۲۰ هزار تومان رسیده و قیمت روغن نیز ۶ برابر شده است.
مغازهای ادامه داد: افزایش قیمت مواد و به تبع آن افزایش قیمت محصولات، باعث شده تا بازار مصرف آن نیز تحت تاثیر قرار گیرد و این بازار ۴۰ درصد کوچکتر شود.
وی گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان فقط براساس سفارش، تولید میکنند و به همین دلیل بخش عمده ظرفیت تولید آنها خالی است.
نظر شما