حکمرانی آب بر مبنای قدرت، تاریخ و فرهنگ ضروری است
در نشست «گردشگری، قنات ایرانی، میراث جهانی» مطرح شد

حکمرانی آب بر مبنای قدرت، تاریخ و فرهنگ ضروری است

در نشست «گردشگری، قنات ایرانی، میراث جهانی»، برنامه‌ریزی راهبردی توسعه گردشگری آبی بررسی شده و بر لزوم حکمرانی آب بر مبنای قدرت، تاریخ، فرهنگ و مسائل اجتماعی تأکید شد.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، نشست تخصصی «گردشگری، قنات ایرانی، میراث جهانی» در اولین مدرسه زمستانی آب با حضور دانشجویان نخبه از سراسر کشور و با همکاری کمیته آب و گردشگری کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق، مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، دانشگاه علوم و تحقیقات، شهرداری تهران، انجمن روابط عمومی ایران، پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی، مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی و نشریه تخصصی مهرآب، در اتاق ایران برگزار شد.

علی‌اکبر عبدالملکی رئیس کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق ایران در این نشست ایران را گهواره تمدن کاریزی توصیف کرد و گفت: قنات به مثابه یک سازه شگفت‌انگیز تأمین و انتقال آب، نمایانگر توانمندی فنی و مهندسی ایرانیان باستان است. سازه‌ای که ریشه در اقلیم ما دارد و نمادی از فرهنگ سخت‌کوشی و خستگی‌ناپذیری نیاکانمان و تصویری از تأثیر متقابل طبیعت بر فرهنگ و فرهنگ بر طبیعت است. فناوری قنات آن‌چنان کارکردی مناسبی داشته که مرزهای میهن ما را درنوردیده و به بسیاری از کشورهای جهان منتقل شده است.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران افزود: اگرچه همه چیز به گردشگری مربوط است، اما هیچ پدیده‌ای به اندازه آب نمی‌تواند تأثیر شگرفی بر گردشگری داشته باشد و در این میان گردشگری قنات که سرشار از جلوه‌های بصری سازه‌ای و فناوری‌های نرم است، جایگاه والایی دارد.

او با اظهار تأسف از اینکه گردشگری آبی هنوز جایگاه خود را در پهنه گردشگری کشور پیدا نکرده گفت: کمیسیون گردشگری اتاق ایران از چندی پیش اقدام به تشکیل کمیته آب با حضور جمعی از متخصصان و علاقه‌مندان نموده که در همین مدت کوتاه نیز اقدامات ارزشمندی به عمل آورده است.

در ادامه نشست خسرو رفیعی رئیس انجمن روابط عمومی ایران و مدیر مسئول نشریه مهرآب قنات را مظهر استعداد، دانش و توانمندی ایرانیان توصیف کرد و گفت: مسئولان باید دو حرکت بزرگ برای نگهداری از آب باید را در نظر بگیرند و را در اولویت قرار دهند: ۱ - آبخوان‌داری ۲ -استفاده از فناوری‌های نوین و آموزش آن به مردم جهت استفاده بهینه و عمومی‌شدن این ابزار.

عباس نیکزاد دبیر کمیسیون گردشگری و کسب‌وکارهای وابسته اتاق بازرگانی ایران گفت: درحالی‌کــه در بســیاری از صنایــع شاهد آلودگی محیط زیست هستیم در گردشگری با سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و آموزش می‌توان علاوه بر منافع اقتصادی، ارتباط خوب انسان با محیط زیست را برقرار کرده و بستری برای صلــح و ثبات رقــم زد و در عین حال روند توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع فراهم آورد.

دیری معاون مسیل‌ها و قنوات اداره کل امور خدمات شهری شهرداری تهران قنات‌های فعال تهران را معرفی و با اشاره به اینکه سالانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب از تهران خارج می‌شود و ۸۰۰ کیلومتر قنات در تهران وجود دارد، بر لزوم به روز شدن اطلس قنات‌ها و ظرفیت‌های گردشگری آبی ایجاد شده توسط قنوات و سازه‌های همجوار آن‌ها همچون آسیاب‌ها در تهران تأکید کرده و مقرر شد مسیرهای گردشگری آبی در کلانشهر تهران به عنوان پایتخت کشور جهت معرفی بیشتر آن‌ها و ایجاد کسب‌وکارهای وابسته شکل گیرد.

در ادامه این نشست ولی تیموری مشاور عالی کمیسیون گردشگری اتاق، ایروانی و سیاری از اعضای کمیته آب و گردشگری نیز مطالبی در خصوص برنامه‌ریزی راهبردی توسعه گردشگری آبی مطالبی را ارائه کرده و بر لزوم حکمرانی آب بر مبنای قدرت، تاریخ، فرهنگ و مسائل اجتماعی تأکید کردند.

افزایش سهم درآمد پایدار از توسعه گردشگری، اشتغال‌زایی و برخورداری، بالندگی فرهنگی-تاریخی، مهاجرت معکوس، اقتصاد محلی پویا، همبستگی جامعه محلی رونق گردشگری مسیرها همکاری و مشارکت دست‌اندرکاران از چشم‌اندازهای اجرایی این نشست عنوان شد.

کد خبر: ۲۰۷٬۹۶۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha