محمدصادق علی نژادی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: به دلیل بی توجهی کشاورزان و مسئولان مربوطه، زراعت حبوبات در گلستان با افت شدیدی مواجه شده است.
اینکارشناس کشاورزی ادامه داد: بالا بودن قیمت بذر و نبود بذور مرغوب و سازگار با منطقه موجب شده تا کشاورزان از بذرهای خودمصرفی که نسبت به بیماری ها حساس و عملکرد پایین در تولید دارند، استفاده کنند.
وی کشت سنتی و نبود ادوات کشاورزی در مراحل زراعت حبوبات را از علل افزایش هزینه های تولید دانست و اضافه کرد: باید حاشیه سود کشاورزان را با در عرضه ادوات مدرن کشاورزی به آنها افزایش داد.
علی نژادی با بیان اینکه حمایت دولت از کشت حبوبات ضعیف بوده، خاطرنشان کرد: قیمت خرید تضمینی حبوبات باید افزایش یابد تا کشاورز به واسطه صرفه اقتصادی کشت این محصول، نسبت به زراعت آن راغب شود .
او با بیان اینکه کشت حبوبات به طور معمول در اراضی کم بازده مانند مناطق کوهستانی با شیب تند انجام می شود، افزود: زارعانی که به کشت حبوبات مشغول هستند اغلب فاقد سواد و در اراضی خُرد و پراکنده اقدام به کشت می کنند.
وی لازمه برای ارتقا سطح زیر کشت حبوبات در استان را افزایش دانش فنی و علمی کشاورزان دانست و گفت: بهتر است کشاورزان از کارشناسان این حوزه برای افزایش تولید و اقتصادی کردن زراعت راهنمایی بگیرند.
به گفته این کارشناس کشاورزی، ترویج مکانیزاسیون زراعت برای کاهش هزینه تولید، توزیع بذرهای سازگار با منطقه، تامین ادوات مورد نیاز زراعت و صنایع جانبی و نیز حمایت جدی مانند خرید تضمینی حبوبات، از راهکارهای کاهش افت کشت حبوبات در کشور است .
علی نژادی با بیان اینکه حبوبات از منابع مهم پروتئین گیاهی است، یادآورشد: این محصولات در بیشتر غذاهای مردم به خصوص اقشار کم در آمد مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در خاتمه افزود: ریشه حبوبات به لحاظ ثابت نگه داشتن ازت هوا در خاک، جایگاه ویژه ای در تناوب زراعی برای کشت سایر محصولات از جمله غلات داراست.
نظر شما