۱۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۱
ظرفیت ۱۵ میلیون تنی صادرات فولاد

ظرفیت ۱۵ میلیون تنی صادرات فولاد

سخنگوی انجمن تولید کنندگان فولاد ایران از ظرفیت صادرات ۱۵ میلیون تنی فولاد خبر داد و گفت: هم اکنون ۳۰ میلیون تن تولید فولاد داریم و برای تولید ۴۵ میلیون تن فولاد نیز نصب تجهیزات انجام شده است.

به گزارش بازار، نادر سلیمانی به سیر تاریخی تولید فولاد در کشور اشاره کرد و افزود: نکته قابل توجه درباره رشد فولاد در کشور این است که ما در دوره قاجار اصلاً فولاد سازی نداشتیم و در دوره ۵۰ ساله پهلوی نیز آنچه که داشتیم تحت عنوان یک کشور صنعتی، ۸۵۰ تا یک میلیون تن فولاد داشتیم.

وی گفت: از سال ۱۳۷۲ که نخستین برنامه پنج ساله فولاد نوشته شد یک ناباوری را تبدیل به باور کردند، کسانی که در صنایع فولاد کار می‌کردند قول دادند در برنامه پنج ساله اول سالی یک میلیون تن فولاد تولید کنند و بتوانند آن عقب ماندگی ۱۰۰ ساله را جبران کنند، این مسئله ابتدا اغراق آمیز بود، اما وقتی که شروع شد تا پایان برنامه پنج ساله اول تولید فولاد در همه کشور به ۴ و نیم میلیون تن رسید، از آنجا بود که کلید برنامه زده شد.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گفت: در پنج ساله دوم این رقم به ۹ میلیون تن رسید، بعد که برنامه ۱۴۰۴ نوشته شد قرار بر این شد که کشور در سال ۱۴۰۴ با توسعه‌ای که در صنایع فولاد انجام می‌دهد بتواند به ۵۵ میلیون تن برسند.

وی افزود: خوشبختانه امروزه بالفعل ۳۰ میلیون تن تولید داریم و بالقوه ۴۵ میلیون تن نصب تجهیزات انجام شده است همچنین برای رسیدن به ۵۵ میلیون تن، یک گام نیاز داریم که قابل دسترسی است، اما باید مشکل گاز و برق را حل کنیم.

سلیمانی ادامه داد: اگر تصور کنیم که مصرف سرانه در کشور ۲۰۰ کیلو پرتون نفر باشد و ما جمعیت را ۸۰ میلیون نفر در نظر بگیریم، ۱۶ میلیون تن مصرف داخلی و ۱۴ میلیون تن حداقل برای صادرات ظرفیت داریم یعنی ما از یک کشور صد در صد وارد کننده فولاد، امروز به صادر کننده فولاد تبدیل شده ایم.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گفت: با برنامه ریزی‌هایی که انجام می‌شود و همچنین اهتمام دولت بر این است که این اتفاق بیفتد، حداقل ۱۵ میلیون تن در شرایط حاضر ظرفیت برای صادرات داریم که در واقع کشورهایی مثل افغانستان، پاکستان و سوریه و حاشیه خلیج فارس اگر مورد تحریم نبود با کیفیت فولادی که داریم به اروپا هم می‌توانستیم صادر کنیم.

سلیمانی افزود: از این ۱۴ میلیون تن، بیشتر از ۵ تا ۶ میلیون تن صادر می‌کنیم به این دلیل که اکنون یک گرفتاری در بازار داخلی داریم، اگر بتوانیم مشکلات بازار داخلی را حل کنیم، کالا به اندازه کافی هم در داخل کشور موجود است و هم زمینه برای صادرات وجود دارد.

وی درباره موقعیت منطقه‌ای و جهانی نیز گفت: در مقایسه با قبل از انقلاب که یک وضعیت بسیار ناهنجاری داشتیم که قابل توصیف نیست، اما اکنون رنگینک دهمی را در دنیا به خودمان اختصاص داده ایم، یعنی رتبه فولاد سازی ما در دنیا به مقام دهم رسیده است.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان فولاد ایران افزود: در ۲ ماه گذشته، موفق شدیم رکورد جهانی فولاد را بشکنیم و این رتبه را به مقام هفت تا هشت انتقال دهیم و می‌توانیم همان وضعیت را ادامه بدهیم.

سلیمانی گفت: به طور کلی جایگاه ما در دنیا جایگاه دهمی است، پشت سر ما کشورهایی مثل فرانسه و ایتالیا قرار دارند که یک وقتی این‌ها بزرگان فولاد دنیا بودند، اما اکنون ما این زمینه و این ظرفیت را داریم که این مقام خود را حفظ کنیم و اگر در سال ۱۴۰۴ هم که برنامه ۵۵ میلیون تن تحقق پیدا کند، قطعاً به آن مقام هفتم می‌رسیم.

کد خبر: ۲۰۴٬۲۱۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha