به گزارش بازار، علی سلاجقه در آستانه هفته هوای پاک با اشاره به تصویب قانون هوای پاک در سال ۱۳۹۶ اظهار کرد: قانون هوای پاک بهعنوان مهمترین سند بالادستی در حوزه کاهش آلودگی هوا مشتمل بر ۳۴ ماده بوده و در آن وظایف و تکالیفی برای ۲۳ دستگاه تعریف شده است.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست ناظر بر حسن اجرای این قانون است و بر این اساس، سامانه نظارتی قانون هوای پاک را در دولت سیزدهم راهاندازی کرده است. بهزودی اطلاعات سامانه نظارت بر اجرای قانون هوای پاک از طریق پورتال سازمان حفاظت محیط زیست در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: همچنین صندوق ملی محیط زیست وظیفه ارائه وام و اعطای تسهیلات به مجریان قانون هوای پاک، صنایع و شهرداریها برای خرید و نوسازی تجهیزات مورد نیازشان را بر عهده دارد. از جمله اقدامهای مؤثر این صندوق در یک سال گذشته، اعطای وام ۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی ۶۰۰ تاکسی فرسوده شهر تبریز بوده که این طرح بهصورت آزمایشی در حال اجراست.
سلاجقه ادامه داد: اجرای قانون هوای پاک یک موضوع فرابخشی است و دستگاههای مختلف هریک به فراخور شرح وظایف خود، مسئولیتهایی بهعهده دارند. برای نمونه، شهرداریها در نوسازی ناوگان حملونقل عمومی و خودروسازان در ساخت خودرو با بنزین استاندارد، تسهیلسازی استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی، تعویض بهموقع کاتالیست تاکسیها و... باید به وظایف خود عمل کنند.
وی تأکید کرد: با آغاز فصل زمستان بهدلیل وقوع پدیده وارونگی دما و استمرار شرایط پایداری هوا، تاثیر مخرب آلایندههای هوا بیشتر نمایان میشود، بنابراین در این ایام باید اقدامهایی نظیر تشدید رعایت مصوبات قانون هوای پاک و آییننامههای اجرایی آن توسط تمامی دستگاههای دولتی و غیردولتی، تشدید برخورد با انواع وسیله نقلیه دودزا و فاقد معاینه فنی خودرو در شهرها، تعطیلی کامل واحدهای سنگشکن و سنگکوبی پیرامون شهرهای آلوده، توقف فعالیتهای عمرانی همراه با آلودگی نظیر خاکبرداری و خاکریزی، جلوگیری از سوزاندن هرگونه پسماند اعم از خانگی، صنعتی و کاه و کلش و بقایای گیاهی به جای مانده از برداشت محصولات کشاورزی انجام شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کلید اصلی کاهش آلودگی هوا را مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی بینبخشی عنوان کرد و گفت: از آنجایی که راهحل اصلی کاهش آلودگی هوا، مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی بینبخشی است، نامگذاری روز هوای پاک از گذشته تاکنون عامل مهمی در ایجاد مشارکت مردمی و هماهنگی بینبخشی برای مقابله با آلودگی هوا بوده است.
سلاجقه با اشاره به شعار هفته هوای پاک با عنوان تحقق هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی اظهار کرد: همسو با این مناسبت ملی، برنامههای مختلف عملیاتی، آموزشی، فرهنگی و ترویجی از سوی اعضای کارگروه ملی اجرای قانون هوای پاک که مشتمل بر تمامی دستگاههای اجرایی اصلی و فرعی است با رویکرد آگاهسازی و جلب مشارکت شهروندان و دستگاههای اجرایی تدارک دیده شده است.
وی افزود: بازدید از آزمایشگاههای معین و مرجع سازمان حفاظت محیط زیست، گشایش یکی از پروژههای کیفیسازی سوخت کشور در اصفهان و امضای قرارداد سرمایهگذاری ارزی صندوق ملی محیط زیست با شرکت بهینهسازی مصرف سوخت وزارت نفت از دیگر برنامههای پیشبینیشده در این هفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای گسترش اقتصاد سبز توجه به مواردی چون توسعه صنایع کمکربن، راهاندازی بورس تجارت کربن، گسترش انرژیهای پاک، مدیریت پسماندها، اصلاح الگوی تولید در بخشهای مختلف اقتصادی، توسعه حملونقل سبز و غیرفسیلی از جمله برقی و ترویج استفاده از حملونقل عمومی بهویژه در کلانشهرها الزامی است.
نظر شما