۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶
 تولیدکنندگان مرغ مادر با ۳۰ درصد ظرفیت کار می کنند
یک فعال اقتصادی:

تولیدکنندگان مرغ مادر با ۳۰ درصد ظرفیت کار می کنند

گرگان- اسدی، مدیر شرکت سفید زربال گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان مرغ مادر با ۳۰ درصد ظرفیت تولید می کنند که در صورت تداوم، در آینده ای نه چندان دور این واحدها دست از تولید بر خواهند داشت.

ایوب اسدی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: سیاست حذف ارز دولتی از نهاده ها فرآیند مناسبی بود اما در عملکرد نتیجه ای قابل قبولی نداشت.

مدیر شرکت سفید زربال افزود: در سال های گذشته بارها بخش خصوص درخواست حذف ارز دولتی را داشته زیرا نفع تولید کننده و مصرف کننده در نبود این ارز به مراتب بیشتر است.

اسدی با بیان این نکته که بودجه قابل توجهی برای ارز دولتی در نظر گرفته می شد، یادآورشد: اما سازوکار حذف این ارز به درستی انجام نشد و چالش های فراوانی برای تولیدکنندگان ایجاد کرد.

به گفته وی، فقدان برنامه و کارشناسی لازم در اقتصاد موجب افزایش قیمت ارز و در نتیجه بالارفتن نرخ تورم می شود و نگرانی هایی را برای مصرف کننده بوجود می آورد زیرا هیچ حمایت درستی از مصرف کننده نمی شود.

مدیر شرکت سفید زربال ادامه داد: شرایطی که در بازار ایجاد شده توان خرید مصرف کننده را به شدت کاهش داده به طوری که مصرف کننده اگر در ماه گذشته توان خرید گوشت قرمز و مرغ را داشته امروز قادر به خرید نیست.

اسدی با بیان اینکه بخش بزرگی از اختیارات ارز در دست دولت است، افزود: دولت در زمانی نیاز به نقدینگی، توزیع ارز به بازار را کاهش می دهد که به تبع آن، نرخ دلار افزایش می یابد و پس از آنکه کمبود نقدینگی دولت رفع شد، عرضه را در بازار به گذشته بازمی گرداند.

وی شرایط نامناسب تولیدکنندگان مرغ در کشور را بحرانی دانست و گفت: شرایط تا حدی نامساعد است که تولید کنندگان مجبور به معدوم سازی ۱۰۰ درصدی مرغ های تخم گذار شده اند.

این فعال اقتصادی افزود: اگر افزایش هزینه های تولید همچنان روند صعودی داشته باشد تولیدکنندگان فرایند تولید را رها خواهند کرد.

اسدی با اشاره به اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان مرغ مادر با ظرفیت ۳۰ درصدی تولید می کنند، اظهار کرد: اگر این شرایط کنترل نشود در آینده ای نه چندان دور این واحدها دست از تولید برمی دارند و کشور با بحران جدی در حوزه تامین گوشت مرغ مواجه خواهد شد.

وی ادامه داد: زمانی که عرضه در بازار کاهش یابد قیمت محصول افزایش می یابد که این شرایط از توان بازار و مصرف کننده خارج است.

مدیر شرکت سفید زربال با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت مرغ در بازار زیر قیمت مصوب به فروش می رسد، خاطرنشان کرد: قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و بازار کشش افزایش قیمت مجدد را ندارد دولت باید برنامه ای داشته باشد تا مردم این کمبود خرید را از جای دیگر تامین کنند.

اسدی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم شرایط بازار را کنترل کنیم باید از بخش خصوصی کمک بگیریم اما متاسفانه قیمت گذاری های دستوری مانع ورود بخش خصوص در این حوزه شده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی سامانه جدیدی به نام «ستکاوا» ایجاد کرده، افزود: راه اندازی این سامانه برای شفاف سازی توزیع مرغ فرایند مناسبی است اما با سامانه ای که در گذشته سازمان صمت ایجاد کرده تفاوتی جز گستردگی ندارد.

وی ادامه داد: اجبار فعالیت در سامانه هزینه ای دیگر بر دوش تولیدکنندگان می گذارد زیرا صنایع طیور باید به ازای هر یک کیلو تولید مبلغ ۷۰ تا ۹۰ تومان به سامانه پرداخت کنند که با توجه به افزایش هزینه ها برای واحدهای تولید که به صورت انبوه فعالیت می کنند، مقرون به صرفه نیست.

اسدی با بیان اینکه اگر تولیدکنندگان در سامانه ثبت نام انجام ندهد تهدید به عدم صدور مجوز می شوند، افزود: از طرفی سازمان دامپزشکی استان می گوید اگر در سامانه ستکاوا ثبت نام نکنیم مجوز ادامه فعالیت را نمی دهد.

به گفته مدیر شرکت سفید زربال، زمانی می توان از تولیدکندگان خواست که هزینه خدمات سامانه را بپردازند که مرغ در بازار به قیمت واقعی به فروش برسد تا به اقتصاد واحد های تولیدی ضرری وارد نشود.

کد خبر: ۱۹۸٬۸۷۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha