سمیه شوریابی؛ بازار: محمود خدابخشی کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص وضعیت اقتصادی کشور و راهکارهایی در جهت بهبود آن، اظهار داشت: دوران سه ریاست جمهوری اخیر، نشان از نقش کمرنگ در حد صفر بودجه در جهت سرمایه گذاری در ۱۷ سال اخیر است که کل بودجه به مصارف هزینه ای، جاری و روزمرگی اختصاص داده شد.
وی می گوید: دستاورد حداقل ۱۷ سال اخیر مباحث تورمی افسار گسیخته را رقم زد و نقش دولتها صرفاً در جهت تأمین نیازهای ضروری و هزینه ای مصروف گردید.
نگاه بلندمدت لازمه دستاورد مناسب
این کارشناس بازار سرمایه با توجه به اینکه کشور زمانی میتواند دستاورد و زیرساخت مناسبی تأمین نماید که نگاه بلندمدت در زیرساخت و افزایش تولید و کاهش نرخ بیکاری داشته باشد، ابراز داشت: متأسفانه این مهم بنابر دلایل مختلف از جمله تحریم، فرصت سوزی ها و عدم نگاه مثبتِ متولیانِ اقتصادی به افزایش توانِ بازدهی واحدهای تجاری یکی از چند نمونه نگه داشتِ صنایع به صورت استندبای بوده است.
با ایجاد فضای مناسب جهت حمایت از تولید و صادرات منتج به اشتغال کارا و هدایت منابع جهت سرمایهگذاری در بخش های مولد، ورود منابع ارزی به کشور تسهیل و شرایط رو به بهبود خواهد رفت
اقدامات لازم در جهت بهبود شرایط اقتصادی
این تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه مدیران و متولیان اقتصادی میبایست شرایط رقابتی سالم و حتی تشویقی در بخش های مولد ایجاد نمایند، تأکید کرد: سیستم و برنامه های مدون طی ۱۷ سال اخیر نشاندهنده عدم رشد GNP واقعی است در حین اینکه چاپ پول، استقراض و حمایت از سپرده گذاری بانکی بیشترین ضربه بر پیکره اقتصاد ایجاد نموده است.
خدابخشی در نهایت با اشاره به تنها راه برون رفت از شرایط فعلی، خاطرنشان کرد: با ایجاد فضای مناسب جهت حمایت از تولید و صادرات منتج به اشتغال کارا و هدایت منابع جهت سرمایه گذاری در بخش های مولد، ورود منابع ارزی به کشور، شرایط تسهیل رو به بهبود خواهد رفت.
نظر شما