فروش؛ چالش صنعتگران بخش کشاورزی| ماشین آلات کشاورزی بدون برندسازی جمعی در بازارهای جهانی دوام ندارد
بازار گزارش می دهد؛

فروش؛ چالش صنعتگران بخش کشاورزی| ماشین آلات کشاورزی بدون برندسازی جمعی در بازارهای جهانی دوام ندارد

درحالی که تولیدکننده های بخش تجهیزات کشاورزی می گویند فروش بزرگترین چالش آنها است برخی نیز معتقدند برای حضور پایدار در بازارهای جهانی باید یک برندسازی جمعی در این حوزه انجام بگیرد.

بازار؛ گروه کشاورزی: در حالی پیش بینی می شود بازار جهانی ادوات و تجهیزات کشاورزی تا سال ۲۰۲۹ به بیش از ۲۷۲.۳۶ میلیارد دلار برسد که با توجه به بحران خشکسالی که در سراسر جهان وجود دارد و نیاز به تامین امنیت غذایی جهانی، اهمیت وارد کردن جدیدترین تجهیزات و ماشین آلات به عرصه های کشاورزی را بیش از گذشته نمایان کرده است. با این وجود صنعت کشاورزی کشور در بحث ادوات و تجهیزات کشاورزی هنوز نتوانسته آنطور که شایسته است و نیاز است به روز شود. هرچند در برخی تجهیزات از جمله ادوات کوچک کشاورزی تولیدکننده های کشور تا حدودی خوب پیش رفته اند و توانسته اند بازار را تامین کنند و حال راهی بازارهای جهانی شده است.

همراهی بخش دولتی با بخش خصوصی برای بازارسازی ضروری است

سعید مهدوی یکی از تولید کننده های این بخش ضمن گلایه از وضعیت فروش در بازار داخل به خبرنگار بازار می گوید: وقتی در بازار داخل به نوعی به وضعیت اشباع رسیده ایم لاجرم باید راهی به بازارهای خارجی باز کرد.

مهدوی افزود: مساله اصلی در این میان این است که برای راهیابی به بازارهای جهانی ما تولید کنندگان به عنوان بخش خصوصی چندان توان در چه توان مالی و چه توان مذاکره ای نداریم و لذا باید بخش دولتی حداقل در پروسه بازارسازی با ما همراه شود و از ارتباطات خود استفاده کند.

وی ادامه داد: مساله اینجا که بحث صادرات هر نوع کالایی در واقع بحث ارزآوری برای کشور است و در نهایت منافع آن برای کل کشور است بنابراین همراه شدن بخش دولتی با بخش خصوصی در مسیر راه یابی به بازارهای جهانی، امری طبیعی است که متاسفانه در ایران چندان این شرایط هموار نیست.

تجارت بخش کشاورزی متولی خوبی ندارد

بر اساس این گزارش مشکلات و چالش های تولید کنندگان و صنعتگران بخش کشاورزی به خصوص افرادی که در بازارهای خارجی فعالیت دارند و یا توان تولید برای بازارهای خارجی را دارا هستند محدود به عدم همراهی بخش دولتی نیست و مشکلات بسیار است. به طوری که ابراهیم بهرام زاده فعال صنعت که در حوزه صادرات بسیاری از ادوات کشاورزی را به دیگر کشورها ارسال می کند در خصوص چشم اندازی که می توان برای صنعت ادوات کشاورزی تصور کرد، به بازار می گوید: دو موضوع بسیار مهم این است که بتوانیم به صورت جمعی یک برند سازی صحیح از محصول ماشین کشاورزی ایرانی در این حوزه ایجاد کنیم. اما متاسفانه الان هیچ چیزی نداریم و دقیقا راه زعفران و پسته را پیش گرفته ایم؛ به این معنا که بدون برند و اعتبار در یک بازار می رویم که به راحتی از روی آن کپی برداری می شود و ممکن است خیلی زود لو برود و بازار از دست برود.

بهرام زاده افزود: مشکل بعدی که در حوزه تجارت داریم این است که متولی خوبی در این بخش نداریم؛ یعنی وزیر جهاد کشاورزی مدتی اصرار داشت چنین اقدامی صورت بگیرد اما در حد حرف ماند و از سوی دیگر حمایت های دولتی می خواهد.

مشکل بخش خصوصی این است که یک تفکر پایدار برای حضور در بازارهای خارجی ندارد و لذا دولت باید در بحث بازارسازی و حضور در دیگر کشورها راه را برای تولیدکننده ها هموار سازد

وی ادامه داد: ما بخش خصوصی یک نقص اساسی در کار داریم و آن این است که تفکر غالب ما تفکر بزن دررو است؛ یعنی یک پارت بار ارسال می کنیم و دیگر به ارسال های بعدی فکر نمی کنیم و نمی دانیم انجام می شود یا خیر. یعنی تفکر پایدار نمی توانیم داشته باشیم. بنابراین در این حالت است که نیاز است دولت هزینه کند و این بازار را به پایداری برساند.

بهرام زاده افزود: متاسفانه الان شرایط برعکس است؛ به این معنا که ما تولید کننده ها که قصد بازاریابی و صادرات داریم وقتی قرار است با یک هیات تجاری به یک کشور برویم هزینه های بالایی برای من بخش خصوصی تحمیل می شود. در حالی که اگر دولت حمایت کند و امکان را دهد بخش خصوصی بازاریابی کند بازار قابل دسترسی است.

وی خاطر نشان کرد: بحث حضور در بازارهای خارجی یک معادله چندمجهولی است که اگر همه مجهولات حل شود بازار بسیار جذاب است و پیشرفت خوبی در این حوزه خواهیم داشت. کمااینکه الان برخی در بازارهای خارجی حضور دارند اگرچه متاسفانه دیدگاه شان این است که سرمایه خود را در آن کشور ببرند و در آنجا تولید داشته باشند.

این صنعتگر بخش کشاورزی تاکید کرد: اگر قرار است دولت در این حوزه موفق باشد باید یک دپارتمان محکم و قوی دارای اعتبار نزد وزارت جهاد، صمت و وزارت امور خارجی ایجاد و سیاستگذاری کند و در ادامه از تولیدکننده های حمایت کند همانطور که در همه دنیا انجام می شود و در نهایت نتیجه می هد. اما اگر به همین نحو در بازارهای خارجی حضور داشته باشیم قطعا چندان پایدار نخواهد بود.

وصل کردن تجار خارجی به تولیدکننده های کشور وظیفه بخش بازرگانی استان ها است

محمدرضا انباردار از دیگر تولید کننده های بخش کشاورزی است که به صورت خاص در حوزه ساخت و تولید ادوات کشاورزی فعالیت دارد. وی در خصوص بحث بازار داخل معتقد است بازار داخل هنوز هم به تولیدات جدید نیاز دارد و لذا جای کار در بازار داخلی وجود دارد. وی به بازار می گوید: به نظر بنده بازار داخلی جای کار دارد و با عرضه محصولاتی با کاربردهایی متناسب با شرایط روز و نیاز کشاورزان می توان در داخل شرایط فروش خوبی داشت.

انباردار افزود: به عنوان مثال ما در شمال استان خوزستان یک دستگاه طراحی کرده ایم که مربوط به برش سبزی است. یعنی در حالی که الان سبزی به صورت سنتی با داس بریده می شود، این دستگاه به صورت اتوماتیک سبزی را برش می دهد، روی پُشته می گذارد و توسط یک شخص بسته می شود. همچنین با توجه به نیاز کشاورزان دستگاه دیگری طراحی کرده ایم که سبزی را برش می دهد و در جعبه می گذارد فقط یک نفر باید باشد تا آن را حمل کند.

این صنعتگر بخش کشاورزی در خصوص بازارهای خارجی نیز اظهار داشت: تولیدکننده های کشور الان تولیدات بالایی دارند که متنوع نیز است اما اصلی ترین چالش ها در حوزه فروش است. بنابراین باید هماهنگی هایی از طریق دفترهای بازرگانی بشود که نمی شود.

وی ادامه داد: در حقیقت این وظیه دفتر بازرگانی هر استان است که وقتی هیاتی خارجی وارد هر استانی می شود بخش بازرگانی باید این بازرگانان را به تولید کننده ها وصل کنند تا بحث تولید با هدف صادرات تسهیل شود.

کد خبر: ۱۹۸٬۵۴۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • اصغر مرادی IR ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
      0 0
      موافقم