علیرضا جزء قاسمی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه میزان بارشها در استان زنجان امسال نسبت به میانگین بلند مدت ۳۹.۹ درصد و نسبت به سال گذشته نیز که خشکسالی بود، ۲.۲ درصد کاهش یافته است،گفت: ۱۰ درصد آب مصرفی در استان در بخش شرب و صنعت استفاده میشود و ۹۰ درصد این میزان در بخش کشاورزی است.
وی ابراز کرد: بیش از ۷۵ درصد منابع آبی استان از آبهای زیرزمینی تامین میشود و باید با اجرای طرحهایی از منابع آب پایدار بهره مند شویم و از آبهای سطحی استفاده بهینه داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: در زمان حاضر بیش از ۶۵ درصد مردم استان الگوی مصرف آب را رعایت میکنند و حدود ۱۰ درصد مشترکان استان پرمصرف بوده و بیش از ۲ برابر الگو، مصرف دارند.
وی ادامه داد: در این میان زنجان جزو استانهایی است که بارش مناسب نداشته و در بحث خشکسالی و طی یک سال گذشته ۹۸.۷ درصد سطح شهرستانهای استان دچار خشکسالی است و غیر از شهرستان ابهر بقیه شهرستان ها ۱۰۰ درصد سطح دچار خشکسالی است.
جزءقاسمی تاکید کرد: تامین آب استان از منابع سطحی و از سد تهم و کینه ورس است که این ۲ سد، آب شرب شهرهای زنجان، ابهر و خرمدره را تامین میکند و آب مورد نیاز بقیه مناطق استان از آبهای زیرزمینی تامین میشود.
وی با بیان اینکه کمبود بارشها باعث خشکسالی در استان شده و به طور میانگین، میزان کاهش بارندگیها در کشور ۲۹ درصد است، ادامه داد: این کمبود در زنجان ۱۰ درصد بیشتر از متوسط کشوری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان تاکید کرد: شرکت آب و فاضلاب زنجان در ۲۱ شهر استان با جمعیت بالای ۷۵۰ هزار نفر و ۶۲۴ روستا از مجموع ۹۰۷ روستا که ۹۰ درصد جمعیت روستایی استان را شامل میشود به مشترکان خدمات ارایه میدهد.
نظر شما