به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) محمدعلی احمدزاد اصل در خصوص وضعیت فعلی بورس بیان کرد: به نظر میرسد بازار سرمایه روندی را طی میکند که نقدینگی کمکم وارد این بازار میشود و در چند روز گذشته شاهد ورود تدریجی پول حقیقی به بازار سرمایه بودیم و باید از این روند استقبال و حمایت شود. این شرایط، نقطه مثبتی برای بورس است و هرچند این روند بسیار ملایم بوده، اما تداوم خواهد داشت.
وی افزود: بازارهای موازی بازار سرمایه، بسیار پر ریسک شده اند و علیرغم خروج نقدینگی از کلیت اقتصاد، به نظر میرسد تنها بازار بی حاشیه، امن و ارزشمند که میتواند نقدینگی جذب کند، بورس باشد؛ مشروط بر آنکه مردم هم حرفه ایتر به این بازار ورود کرده و از طریق صندوقهای سرمایه گذاری یا سبدگردانها اقدام به سرمایهگذاری در این بازار کنند. با توجه به تورم موجود، سرمایهگذاری حرفهای در بازار سرمایه میتواند ارزش پول مردم را حفظ کند.
این کارشناس بازار سرمایه ضمن تاکید بر تاثیر افزایش نرخ ارز بر وضعیت بازار سرمایه اظهار کرد: با توجه به سیاستهای دولت و نگرانیها بابت کسری بودجه، انتظار کاهش نرخ ارز در بازار آزاد نمیرود. افزایش نرخ ارز اثر مثبتی هم بر بازار سرمایه خواهد داشت؛ البته مشروط بر آنکه دولت با وضع عوارض صادراتی یا مالیات و... در سود شرکتها دستاندازی نکند. کما اینکه در دورههای قبل هم شاهد چنین اتفاقی بودهایم. اما اگر دولت به طور شفاف در مورد برنامههای آتی خود صحبت کند و این اطمینانخاطر به بازار سرمایه داده شود که قرار نیست ریسک جدیدی به شرکتهای بورسی تحمیل شود، حتماً با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و افزایش نرخ ارز، بازار سرمایه پتانسیل جذب نقدینگی و رشد خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری اهتمام ایرانیان ادامه داد: نکته حائز اهمیت این جاست که نقدینگی به جای فعالیتهای سوداگرانه در بازار سهام، باید به سمت تولید هدایت شود و تسهیل افزایش سرمایه شرکتها، یکی از راهکارهایی است که میتواند به این مهم کمک کند. در این صورت نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت شده و با ورود نقدینگی به شرکتها و رونق تولید در کشور، دولت هم از محل مالیات این شرکتها، منافع بیشتری کسب خواهد کرد.
احمدزاد اصل در معرفی صنایع برتر برای سرمایهگذاری گفت: متاسفانه جذب سرمایه در شرکتها صورت نمیگیرد و اگر تدبیری اندیشیده شود که نقدینگی به سمت تولید و اجرای طرحهای توسعهای در صنایع هدایت شود، قطعاً صنایع مادر علیالخصوص صنایع وابسته به حوزه نفت و گاز و پتروشیمی و نیز معدنیها، برای سرمایهگذاری جذاب خواهند بود.
نظر شما