به گزارش بازار، حسن لطفی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این مطلب گفت: در این کمیسیون به تازگی موضوع تبدیل بنیاد شهید به سازمانی عالی با حضور رئیس و معاونان این بنیاد بررسی شده و از آنجا که سیاستهای کلی نظام در این حوزه حدود ۱۲ سال ابلاغ شده و قوانین بر زمین مانده ترویجی و تکلیفی دستگاهها در امور ایثارگران بسیار زیاد است از دولت میخواهیم هر چه سریعتر در این باره لایحهای به مجلس تقدیم کند.
حسن لطفی افزود: دولت باید در چارچوب سیاستهای کلی ابلاغی نظام و مجموعهای از قوانین، اعتبارات و امکانات سالانه بنیاد شهید و امور ایثارگران را افزایش و اختیار نظارت و اعمال حاکمیت برای پاسخگو سازی و جلوگیری از خودداری دستگاهها در اجرای قوانین ایثارگران به این نهاد دهد تا اهداف و سیاستهای کلی ابلاغی و قوانین در این عرصه بر زمین نماند.
وی با استناد به آمارهای جدید خاطر نشان کرد: با وجود وظایفی که قوانین ایثارگران بر عهده دستگاههای اجرایی اداری گذاشته اند بیشتر آنها با بی اعتنایی و خودداری از وظایف خود، فقط ۱۹ تا ۳۵ درصد این تکالیف را اجرا کرده اند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در این خصوص از وضع نامناسب بیمههای درمانی، حق پرستاری، تسهیلات و ساخت مسکن، واگذاری خودرو به جانبازان و ایثارگران و اشتغال و تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان ایثارگران انتقاد کرد و گفت: دستگاههایی، چون سازمان برنامه و بودجه با وجود تکالیف قانون بودجه اعتبارات کامل درمانی و حق پرستاری جانبازان و ایثارگران را هنوز به طور کامل اختصاص نداده و مشکلاتی را برای درمان یادگاران دفاع مقدس بوجود آورده اند.
لطفی از تشکیل پرونده نظارتی قضایی به موجب ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی مجلس برای معرفی برخی از این دستگاهها به قوه قضاییه خبر داد.
در سیاستهای کلی نظام ابلاغی رهبر معظم انقلاب در امور ترویج، تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ۱۲ وظیفه و تکلیف را به عنوان راهنما به دستگاههای اجرایی، تقنینی و نظارتی گوشزد و محول کرده است.
قانون بودجه ۱۴۰۱ هم حداقل ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای بخش حیاتی درمان ایثاگران پیش بینی کرده و ۱۰ هزار دستگاه خودرو ویژه جانبازان اختصاص داده است.
بررسیهای جدید مجلس حاکیست در حوزه درمان تاکنون فقط ۳۰ درصد این اعتبارات پرداخت شده و از واگذاری خودرویهای اختصاصی هم به علت اشکالات اجرایی و اعتبارات بانکی خبری نیست.
نظر شما