محمد ضروری در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به ضرورت توجه به شرایط خشکسالی و اقلیمی عنوان کرد: باید از امسال برنامهریزیهای بلند مدتی برای افق سال ۱۴۲۵ طراحی کنیم تا در آن زمان تامین آب جمعیت ساکن در مناطق مختلف استان همدان باچالش همراه نشود.
وی بابیان اینکه همدان بیش از سه هزار و ۵۰۰ سال قدمت شهرنشینی دارد و پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین محسوب میشود، گفت: مردم این خطه از ایران اسلامی از هزاران سال پیش تاکنون خود را با اقلیم این منطقه سازگار کردهاند.
ضروری قنات را از منابع تامین آب و از اختراعات و افتخارات ایران که در طول هزاران سال گذشته به عنوان یک شبکه سنتی، خدمات آبرسانی را برای مردم ارائه داده معرفی کرد و گفت: همدان یکی از معدود استانهایی است که به واسطه موقعیت جغرافیایی، منابع آبی آن به سه حوضه آبریز مختلف سرازیر میشود.
۴۶ درصد از استان همدان در حوضه آبریز فلات مرکزی (قرهچای)، ۳۴ درصد در محدوده آبریز کرخه و ۱۱ درصد نیز در حوضه آبریز سپیدرود قرار دارد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان گفت: ۴۶ درصد از استان همدان در حوضه آبریز فلات مرکزی (قرهچای)، ۳۴ درصد در محدوده آبریز کرخه و ۱۱ درصد نیز در حوضه آبریز سپیدرود قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه کمتر استانی در محدوده این سه حوضه آبریز قرار دارد، افزود: شیب بالا و موقعیت جغرافیایی موجب نبود رودخانه دائمی، فصلی شدن رودخانهها و کاهش ذخیره آب در استان همدان شده است.
وی با اشاره به اینکه میانگین بارش بلند مدت در استان همدان سالانه ۳۴۰ میلی متر است، اظهار داشت: امسال در سومین سال پیاپی خشکسالی قرار داریم و در سه ماه نخست سال آبی جاری (یکم مهر ماه) تا کنون میانگین بارشها در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نزدیک به ۸۵ درصد کاهش یافته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای همدان تصریح کرد: از ابتدای مهرماه امسال تا کنون، شهر همدان ۱۴ میلی متر بارش داشته است در حالی که با وجود شرایط خشکسالی، این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۸۶ میلی متر ثبت شده است.
همدان از لحاظ بارندگی بدترین وضعیت را در بین استانهای کشور دارد
وی با اشاره به اینکه همدان از لحاظ بارندگی بدترین وضعیت را در بین استانهای کشور دارد، بیان کرد: کاهش بارندگی در سال گذشته موجب ایجاد بحران و جیره بندی آب به مدت ۵۴ روز در شهر همدان شد.
ضروری عنوان کرد: استان همدان ۱۳ محدوده مطالعاتی حوضه آبریز دارد که پنج محدوده آن متعلق به حوضه آبریز فلات مرکزی است که بر اساس مطالعات صورت گرفته، از ابتدای سال آبی جاری تا کنون در بخش روان آب حوضه آبریز فلات مرکزی (قره چای)، میزان بارندگی ۷۷.۵ درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان گفت: باید کارهایی را برای تامین آب آشامیدنی شهروندان انجام می دهیم تا نسل آینده با مشکل کمبود آب مواجه نشود.
نظر شما