۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶
احتمال استفاده از تجهیزات چینی در نیروگاه روسی| ۲ درصد ظرفیت نیروگاهی عمر بالای ۴۰ سال دارند
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در گفتگو با بازار:

احتمال استفاده از تجهیزات چینی در نیروگاه روسی| ۲ درصد ظرفیت نیروگاهی عمر بالای ۴۰ سال دارند

پیشاهنگ مدیرعامل برق حرارتی گفت: بعد از جنگ روسیه و اوکراین برخی از تولیدکنندگان این کشور خواسته اند که سازندگان چینی را جایگزین آنها در سیریک کنیم. اما خواسته ما استفاده از تولید کنندگان داخلی است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: تجهیزات چینی جایگزین روسی های در نیروگاه سیریک می شوند. آنگونه که مدیرعامل شرکت برق حرارتی به بازار می گوید: بعد از جنگ روسیه و اوکراین برخی از سازندگان روسی خواهان جایگزینی تولیدات سایر کشورها در نیروگاه سیریک شده اند. آنگونه که از صحبت های مدیرعامل شرکت برق حرارتی برمی آید روس ها خواهان استفاده از تجهیزات چینی و همکاری با چشم بادامی ها در این پروژه هستند اما ایران تمایل به استفاده از محصولات ملی و همکاری با تولیدکنندگان داخلی است.

او که امیدوار است که ساخت این نیروگاه در زمان مقرر به اتمام برسد، این را هم گفت که تنها ۵ درصد اعتبارات تولید کنندگان داخلی از طرف کشور روسیه پرداخت شده است. مدیرعامل شرکت برق حرارتی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود توضیحاتی را درباره تعداد نیروگاه های فرسوده ارائه داده و می گوید که کمتر از ۲ درصد ظرفیت نیروگاه های ما عمر بالای ۴۰ سال دارند. البته به دلیل کسری حدود ۲۰ هزار مگاواتی ناچار هستیم که این نیروگاه ها را در تابستان وارد مدار کنیم. متن کامل گفتگو بازار با عبدالرسول پیشاهنگ مدیرعامل شرکت برق حرارتی را در ادامه می خوانید:

*تا الان چه میزان از اعتبار مورد نیاز نیروگاه سیریک تامین شده است؟

بر اساس قراردادی که بین تهران و مسکو امضا شده قرار است که ۸۵ درصد منابع لازم برای ساخت این نیروگاه از محل منابع خارجی تامین شده و ۱۵ درصد آن داخلی باشد. در بخش داخلی ۵۰ درصد منابع پراخت شده و منتظر هستیم که اسناد و مدارک هم به دست ما برسد که قسط دوم منابع را هم پرداخت کنیم.

چون تعهد خارجی است ما طبق برنامه به تعهدات خود عمل کرده و امیدواریم با همکاری و حمایت سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی همه تعهدات به موقع انجام شده و منابع تامین شود.

* به لحاظ فیزیکی چه میزان پیشرفت در انجام این پروژه حاصل شده است؟

در سایت نیروگاه عملیات ساختمانی و بتن ریزی هم در حال انجام است. در کشور سازنده هم ساخت و آماده سازی توربین و ژنراتور و موتورها در حال انجام است. امیدواریم که پروژه در زمان خودش به به پایان رسیده و وار د مدار شود.

بعد از جنگ روسیه و اوکراین برخی از سازندگان روسی قطعات از ما خواسته اند که سازندگان دیگری را جایگزین آنها کنیم. روس ها خواهان همکاری با تولیدکنندگان چینی هستند اما ما در مذاکره برای جایگزینی تولیدکنندگان ایرانی با برخی از تولیدکنندگان روس هستیم

*آیا جنگ روسیه و اوکراین خللی در روند پیشرفت ایجاد نکرده است؟

این جنگ خللی ایجاد نکرده است. اما برخی از سازندگان روسی قطعات از ما خواسته اند که سازندگان دیگری را جایگزین آنها کنیم. در حال بررسی مسائل فنی سازندگان دیگر برای ورود آنها به این پروژه هستیم.

*به کدام کشورها برای ساخت قطعات پیشنهاد شده و اینکه آیا ممکن است که سازندگان داخلی جایگزین سازندگان روسی شوند؟

پیشنهاد ما جایگزینی سازندگان داخلی با سازندگان روس است. البته خود روس ها اصرار دارند که کشورهایی همچون چین جایگزین آنها شوند. هم اکنون در حال مذاکره و بحث سر این موضوع هستیم و هنوز تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده است.

*با توجه به مشکلاتی که در تامین اعتبار و همچنین تغییر احتمالی سازندگان تجهیزات نیروگاه وجود دارد، فکر می کنید که طبق موعد مقرر این نیروگاه وارد مدار شود؟

تمام تلاش و برنامه ریزی ما رسیدن به این هدف مشخص شده است.

*چقدر منابع در سال ۲۰۲۲ از سوی روس های برای تکمیل این پروژه تزریق شده است؟

روس ها حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد منابع مورد نیاز را به کارخانه های سازنده قطعات در روسیه تزریق کردند. البته به پیمانکاران ایرانی حدود ۵ درصد منابع را پرداخت کرده اند.

*سالهاست که وزارت نیرو روی مساله خصوصی سازی نیروگاه های برق تاکید دارد. با این وجود این اتفاق تا حالا رخ نداده و ۳ هلدینگی که قرار بود سهامشان عرضه شود، هنوز وارد بورس نشده اند. دلیل این تعلل چند ساله چیست؟

ما بسته لازم برای واگذاری و عرضه سهام ۳ هلدینگ نیروگاهی را آماده و در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار داده ایم. از اینجا به بعد دلیل وقفه را باید از سازمان خصوصی سازی پرسید.

*مسئولین سازمان خصوصی سازی در جلساتی که با شما برگزار می کنند، دلیل این وقفه و تعلل را چه چیزی اعلام می کنند؟

آنها مدعی اند که می خواهند پکیج واگذاری سهام این نیروگاه را جذاب کنند تا مورد استقبال واقع شود.

کمتر از ۲ درصد ظرفیت نیروگاه های ما عمر بالای ۴۰ سال دارند. ضمن اینکه تعداد این نیروگاه به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد. به هر حال در ۳۰۰ ساعت از تابستان به آنها نیاز داریم و برای جلوگیری از خاموشی ناچاریم که آنها را وارد مدار کنیم

*در حال حاضر کشور با بحران شدید گاز مواجه است. نیروگاه ها یکی از بخش هایی است که گفته می شود، مصرف در آنها بالاتر از حد استاندارد است. در حال حاضر چه تعداد نیروگاه با عمر بالای ۴۰ سال وجود دارد؟

کمتر از ۲ درصد ظرفیت نیروگاه های ما عمر بالای ۴۰ سال دارند. ضمن اینکه تعداد این نیروگاه به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد. به هر حال در ۳۰۰ ساعت از تابستان به آنها نیاز داریم و برای جلوگیری از خاموشی ناچاریم که آنها را وارد مدار کنیم. اما در مابقی سال این نیروگاه ها به پارکینگ می روند. باید اشاره کنم که پارسال ناترازی ها به حدود ۲۰ هزار مگاوات رسیده بود. به دلیل ناترازی مجبور هستیم که تمام نیروگاه های خود حتی نیروگاهی با عمر ۶۴ سال را در زمان پیک وار مدار کنیم. البته برای کاهش سهم نیروگاه های فرسوده و افزایش راندمان آنها برنامه هایی در دستور کار ما قرار گرفته است. به عنوان مثال براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده تا برای تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده ۳ هزار و ۲۶ مگاوات نیروگاه حرارتی توسط برق حرارتی، هزار و ۴۷۸ مگاوات نیروگاه حرارتی توسط صنایع و ۵۱۵ مگاوات ارتقای ظرفیت عملی تولید واحدهای حرارتی در دستور کار احداث شود.

*آیا قبول دارید که بهره وری نیروگاه ها در ایران بسیار پایین است؟

مقدار بهره وری نیروگاه هم اکنون حدود ۳۹.۶ درصد که عدد مناسبی است. ضمن اینکه با ورود بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی مقدار بهره وری به بالای ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.

کد خبر: ۱۹۳٬۳۸۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha