به گزارش بازار، میرهادی سیدی، سرپرست گروه مذاکره کننده ایران با اتحادیه اوراسیا، به بررسی وبیان جزئیات آخرین دور مذاکرات جهت پیوستن ایران به موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا پرداخت.
وی در خصوص موضوعاتی که در آخرین دور مذاکرات مطرح شده است گفت: حدود سی دور مذاکره با اتحادیه اقتصادی اوراسیا که نمایندگان پنج کشور به علاوه خود اتحادیه اقتصادی اوراسیا بودند، انجام شد.
سیدی افزود: در ۲ سال که سی دور مذاکره بر خط (آنلاین) و حدود ۷ دور مذاکره حضوری برگزار شد، ابعاد موافقت نامه تجارت آزاد را در چارچوبی که بیشتر این توافقها در دنیا مرسوم است، پیش بردیم و تا در انتها متن ۱۵۰ صفحهای موافقت نامه به عنوان مفصلترین موافقت نامه تجاری ایران به دست آید.
وی با بیان اینکه این موافقتنامه هم از حیث حجم و متن و هم از حیث پوشش کالایی بزرگترین پوشش کالایی را شامل میشود گفت: در دور آخر که سه روز ادامه داشت مواردی از متن را را نهایی کردیم و فهرست کالاهای خودمان هم در حد نهایی کردن پیش بردیم تا به زودی با امضای یادداشتی میان ریاست سازمان توسعه تجارت ایران و وزیر تجارت اوراسیا در تهران اتمام مذاکرات اعلام میشود.
سرپرست گروه مذاکره کننده ایران با اتحادیه اوراسیا با بیان اینکه ضمائم آن سندی که امضا میشود متن موافقت نامه فهرستهای کالایی خواهد بود ادامه داد: بعد از امضا، این سند باید به تایید مجالس ایران و ۵ کشور عضو اوراسیا برسد؛ و بعد اجرایی میشود.
وی با اشاره به تجربهای که در گذشته وجود داشته است، گفت: این فرآیند حدود یک سال طول میکشد.
سیدی در مورد کالاهایی که تعرفه هایشان صفر میشود افزود: واردات ما از کشورهای اتحادیه اوراسیا فعلا بیشتر متمرکز روی غلات و دانههای روغنی است. از ایران هم به همین ترتیب سیب، سیفی جات و محصولاتی که در گلخانهها تولید میشوند با تعرفه صفر صادر میشوند.
وی اضافه کرد: طرف اوراسیایی حدود ۹۵ درصد اقلام را تحت پوشش موافقت نامه قرار داده است. وقتی میگوییم ۹۵ درصد، یعنی از همه بخشهای کالایی هستند مگر اقلام خاصی که ما به دلایلی مایل به وارد کردن آنها نیستیم. مثل ماشین آلات کشاورزی یا محصولات لبنی که اگر صفر هم نشود، تعرفه هایشان افزایش پیدا نمیکند.
سرپرست گروه مذاکره کننده ایران با اتحادیه اوراسیا ادامه داد: بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ قلم تحت پوشش این موافقت نامه قرار میگیرد. وقتی شما ۹۵ درصد اقلام را تحت پوشش چنین توافقی قرار میدهید، اجازه میدهید که رقابت در این کالاها شکل بگیرد و دو طرف در حد تواناییهای رقابتی شان از بازار یکدیگر استفاده کنند. تعدادی از این اقلام بلافاصله صفر میشود و تعدادی به تدریج صفر میشود.
نظر شما