به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر گفت: صدور بخشنامههای پیدرپی با فاصله زمانی کوتاه، آسیبی جدی برای بهبود فضای کسبوکار است و حداقل در چنین شرایطی باید اطلاعرسانی لازم انجام شود.
گزدرازی شصت و دومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر، اظهار کرد: طبق ماده ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، دولت مکلف است قبل از صدور هر بخشنامه اقتصادی نظرات تشکلهای اقتصادی از جمله اتاق بازرگانی را جویا شود که این امر انجام نمیگیرد یا در پارهای از موارد بهصورت جزئی اجرا میشود.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر افزود: بهمنظور شفافیت در رویههای اقتصادی دولت باید هرگونه تغییر در این بخش را مطابق با ماده ۲۴ قانون بهبود محیط کسبوکار از قبل به اطلاع فعالان اقتصادی برساند تا خللی در روند فعالیت صادرکنندگان ایجاد نشود.
گزدرازی ادامه داد: استفاده نکردن از نظرات بخش خصوصی در صدور بخشنامه و آییننامهها باعث ایجاد اخلال در فعالیت صادرکنندگان شده است که نمونه آخر آن در مورد عوارض صادرات گوجهفرنگی بود.
وی اظهار کرد: موضوع عوارض گوجهفرنگی در پنجاه و هفتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر در شهریورماه امسال مطرح و مراتب اعتراض کشاورزان و صادرکنندگان به وزیر جهاد نیز اعلام شد.
گزدرازی گفت: همچنین در مورد عوارض نیم درصد آب مجازی نیز که باعث اختلال در صادرات آبزیان شده است پیگیرهای مکرری انجام گرفت و حتی در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی و اصل ۴۴ مجلس موضوع مطرح شد اما تاکنون این عوارض که ارتباطی به صادرات میگو پرورشی استان بوشهر ندارد، لغو نشده است.
رئیس اتاق بوشهر گفت: مطابق احکام دائمی برنامههای توسعه وضع هرگونه عوارض بر صادرات ممنوع است مگر در مورد محصولاتی که یارانه دریافت میکنند.
گزدرازی با اشاره به مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان بوشهر و صادرات محصولات این حوزه گفت: حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد استانی و کشوری برای حل مشکلات بخش کشاورزی و صادرات محصولات موضوعی مهم است که باید بهصورت ویژه دنبال شود.
وی گفت: کشاورزی و شیلات از بخشهای مهم در توسعه اقتصادی این استان بوشهر است که اتاق بازرگانی پیگیر برطرف کردن موانع صادراتی این حوزه است.
گزدرازی بیان کرد: در کنار تجارت و بازرگانی، خرما، گوجه و آبزیان از ظرفیتهای بسیار خوب صادراتی استان بوشهر به شمار میروند که لازم است با ایجاد تعامل و زیرساختهای مورد نیاز شاهد توسعه صادرات محصولات استراتژیک این استان باشیم.
۸۰ هزار تن خرما در سردخانهها انباشته شده
رئیس انجمن خرمای بوشهر نیز در این نشئت با اشاره به خرید خرما کشاورزان توسط شرکتهای بستهبندی و فرآوری خرما استان بوشهر، گفت: ۸۰ هزار تن آنها در سردخانهها انباشته شده و به فروش نرسیده است.
ندیر پورجم اضافه کرد: با توجه به باقیمانده ۱۴۰ روز دیگر تا ماه مبارک رمضان و کاهش مصرف خرما در فصول گرم سال و فشار کشاورزان برای دریافت مطالبات و عدم توان شرکتها به پرداخت بدهی خود، راهکارهایی برای بازاریابی و فروش خرما اتخاذ شود.
وی افزود: انتظار داریم تجربه خوب سال گذشته انجمن خرما و صندوق کشاورزی در زمینه ارائه تسهیلات جهت خرید خرما در سال جاری نیز عملیاتی شود.
رئیس انجمن خرما استان از تولید ۱۵۴ هزار تن خرما در سال جاری خبر داد که ۱۵ درصد آن تاکنون صادر شده است.
در ادامه شورا وارد دستور کار شد. اولین دستور کار، بررسی مسائل و مشکلات واحدهای صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در خصوص تمدید پروانه بهرهبرداری بود و دستور دوم جلسه نیز به بررسی تهدید امنیت غذایی کشور در بخش تولیدات زراعی ناشی از عدم تأمین بذر مناسب و اصلاح شده بهعنوان مهمترین نهاده در تولید و به مخاطره افتادن محیط کسبوکار کشاورزان و صادرکنندگان محصولات زراعی اختصاص داشت.
نظر شما