بازار؛ گروه راه و مسکن: مرتضی صفدری زاده با بیان اینکه امکان استقرار کارشناسان ارشد صادراتی در سایر کشورها وجود دارد گفت: امکان اسقرار کارشناسان ارشد صادراتی در کشورهای هدف با همکاری صنوف تخصصی فراهم شود تا امکان بررسی تخصصی بازار بدون ایجاد بار هزینه ای برای دولت ایجاد شود.
وی ادامه داد: با هدف حمایت از رایزن های اقتصادی که از طریق وزارت امور خارجه اعزام می شوند، انجمن کاشی و سرامیک ایران آمادگی دارد بدون ایجاد هزینه مالی یا اداری برای دولت، امکان استقرار فرد یا گروه های تخصصی صادرات کاشی و سرامیک در کشورهای هدف صادراتی را فراهم کند تا علاوه بر رصد بازار از نزدیک، به عنوان بازوی اجرایی رایزن های اقتصادی و بازرگانی، توسعه صادرات به کشورها را در دستور کار خود قرار دهند.
هم اکنون بیش از ۹۰ درصد تولیدات در بخش خصوصی انجام می شود و با ظرفیت تولید ۷۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در ایران و فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم بیش از ۲۰۰ هزار نفر در این صنعت ایجاد شده است
صفدری زاده با اشاره به تجربه موفق ایران در گسترش صنعت کاشی و سرامیک و حضور بسیار موفق بخش خصوصی در توسعه این هنر- صنعت گفت: صنعت کاشی و سرامیک در ایران با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شده و توسعه یافته است به طوریکه هم اکنون بیش از ۹۰ درصد تولیدات در بخش خصوصی انجام می شود و با ظرفیت تولید ۷۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در ایران و فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم بیش از ۲۰۰ هزار نفر در این صنعت ایجاد شده است.
استقرار کارشناسان صادراتی این صنف در کشورهای هدف صادراتی تحت حمایت و هدایت بخش اقتصادی وزارت امور خارجه است
رییس هیات مدیره انجمن کاشی و سرامیک گفت: اگر این تحول و تجربه موفق در توسعه صنعت، در قالب تجربه های صادراتی قرار بگیرد قطعا شاهد تحولی بنیادین در صادرات خواهیم بود. پیشنهاد روشن ما در این موضوع، استقرار کارشناسان صادراتی این صنف در کشورهای هدف صادراتی تحت حمایت و هدایت بخش اقتصادی وزارت امور خارجه است.
به نظر می رسد این برنامه می تواند به امکان صادرات تکنولوژی تولید کاشی و سرامیک به خارج از کشور کمک به سزایی داشته باشد چرا که ایران پنجمین صادر کننده کاشی و سرامیک در دنیا با صادرات این محصولات به ۵۲ کشور است.
هر چند درک کردن این واقعیت ها برای سیاست گذاران و رؤسای دستگاه های اجرایی و تصمیم گیرندگان صنعت جای تامل دارد تا به توسعه بازارهای صادراتی توجه ویژه و اهتمام بورزند اما قطعا استقرار کارشناسان ارشد صادراتی در کشورهای هدف می تواند به توسعه و رشد صادرات کاشی و سرامیک کمک ویژه ای کند.
قطعا حمایت بخش اقتصادی وزارت امور خارجه می تواند به معرفی محصولات و برندهای معتبر ایرانی کمک زیادی کند. چرا که تولید ۷۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در ایران و صادرات آن به ۵۲ کشور نشان می دهد این صنعت چه جایگاه بالایی در دنیا و این صنعت - هنر دارد.
نظر شما