به گزارش بازار، رضا صمدی افزود: ۱۰ مگاوات برق زیست توده در سال جاری در حال احداث است و تولید این برق علاوه بر تلاش وزارت نیرو به همکاری وزارت کشور، شهرداریها و سازمان محیط زیست نیازمند است.
به گفته وی در تولید انرژی زیست توده، علاوه بر تولید انرژی، به مسائل زیست محیطی توجه شده است و آلایندههای زیست محیطی مثل زبالههای جامد شهری، فاضلابهای انسانی یا فضولات دامی و آلودگیهای زیست محیطی مثل شیرابه را کاهش میدهند.
مدیر کل دفتر توسعه نیروگاههای زیست توده افزود: از هر کیلو گرم زباله حدود ۴ لیتر شیرابه تولید میشود و وقتی بازچرخانی و به برق تبدیل میشود از تولید این مقدار شیرابه جلوگیری خواهد شد. همچنین از یک تن زباله خانگی حدود ۳/۱ تن گاز co۲ تولید میشود که یک گاز گلخانهای است. انجمن بین المللی تغییرات اقلیمی میگوید یکی از منابع مهم انتشار گاز متان و گازهای گلخانهای در جهان محلهای جمع آوری و دفن زباله است که تولید برق از زباله میتواند تا ۸۰ درصد انتشار این گازها را کاهش دهد.
صمدی اضافه کرد: سازمان انرژیهای تجدید پذیر در راستای حمایت از کاهش آلایندههای زیست محیطی، بیشترین میزان افزایش خریدهای تضمینی را به برق زیست توده اختصاص داد که تا ۳ برابر قیمتهای گذشته رسیده است. این ارقام در بخش محلهای دفن، حدود ۲ برابر افزایش یافته و از ۵۶۷۰ ریال به ۱۱ هزار ریال رسیده است. در بخش بیو شیمیایی به مدت ۲۰ سال این رقم ۷۳۵۰ ریال بود که به ۱۵۶۰۰ ریال رسیده است، همچنین در بخش زباله سوزی حدود ۳ برابر افزایش از رقم ۷۷۷۰ ریال به ۲۲۰۰۰ افزایش یافته است.
وی گفت: علاوه بر این رقم، در کلان شهرها و شهرهای ساحلی نرخ خرید تضمینی برق تا ۲۰ درصد بیشتر شده است. از طرفی نیروگاههای زیست توده مشمول ضریب دورهای کاهشی نرخ خرید نمیشوند و این سبب ۲ برابر شدن دریافتی صاحبان نیروگاهها خواهد شد.
نظر شما