رمضان بهترک در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: هزینه هایی که برای اجرا و تکمیل طرح سازه های آبخیزداری می شود را باید سرمایه گذاری نامید زیرا در آینده موجب کاهش آثار مخرب سیلاب در استان می شود.
معاون فنی آبخیرداری و منابع طبیعی گلستان با بیان اینکه یک میلیون و ۴۰۰ هکتار از عرصه های استان به عملیات آبخیرداری نیاز دارد، افزود: بر یک میلیون و ۵۰ هکتار این زمین ها مطالعات انجام شده و در ۶۵۰ هکتار این طرح اجرا شده است.
وی ضمن یادآوری اینکه ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح های آبخیرداری گلستان نیاز است، افزود: گلستان یک جلگه ساحلی است که باید به منایع آبی آن توجه کرد و برای تغذیه آن چاره ای اندیشید.
وی با بیان این نکته که بهره برداری یک سویه از منابع آب زیرزمینی، گلستان را به خطر جدی خشکسالی نزدیک می کند، یادآورشد: باید مراقب ضریب نفوذ آب شور به آبخوان های آب شیرین بود زیرا این عامل زنگ خطر جدی برای تامین آب محسوب می شود.
معاون فنی آبخیرداری و منابع طبیعی گلستان افزود: طرح آبخیرداری در هنگام وقوع سیلاب جلوی ورود حجم عظیمی از آب را به داخل عرصه ها می گیرد و به آرامی آب را وارد چرخه سفره های زیرزمینی می کند.
وی در خاتمه یادآور شد: طرح آبخیرداری موجب تقویت پوشش گیاهی در دامنه سازه ها می شود که در نهایت باعث کنترل سیلاب ها می شود.
نظر شما