۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱
آخرین جزییات از سرمایه گذاری پتروشیمی ها در میادین گازی| عدم النفع ۲میلیارد دلاری در ۱۴۰۳
دبیر انجمن صنفی پتروشیمی کشور در گفتگو با بازار

آخرین جزییات از سرمایه گذاری پتروشیمی ها در میادین گازی| عدم النفع ۲میلیارد دلاری در ۱۴۰۳

ابهری دبیر انجمن پتروشیمی از عدم النفع ۲ میلیارد دلاری نبود خوراک خبر داد و گفت: قرارداد ۳ کنسرسیوم پتروشیمی برای توسعه میادین گازی به ارزش ۳ میلیارد دلار ۲ ماه دیگر نهایی می شود.

بازار؛ گروه آب و انرژی: صنعت پتروشیمی ایران یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور محسوب می‌شود و نقش مهمی در تامین ارز موردنیاز کشور دارد. با این حال، این صنعت در سال‌های اخیر تحت‌تاثیر تحریم‌های بین‌المللی، نوسانات نرخ ارز، چالش‌های تامین مواد اولیه، مشکلات حمل‌ونقل و سیاست‌های داخلی قرار گرفته است. پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۰۴، این مشکلات همچنان پابرجا باشند و حتی در برخی موارد، شدت بیشتری پیدا کنند. در این میان کسری گاز مهم ترین چالش مجتمع های پتروشیمی است که پیش بینی می شود در امسال تشدید شود. حالا پتروشیمی ها برای مقابله با این بحران دست به کار شده و قرار است که ۳۲۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت گازی کشور بیفزایند. این همان نکته ای است که دولتمردان نفتی نیز هفته گذشته در مراسم رونمایی از مدل های جدید قراردادهای نفتی بدان اشاره کرده و از تسهیل ورود بخش خصوصی به این حوزه خبر دادند.

عدم النفع ناشی از عدم تامین خوراک مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی را ۲ میلیارد دلار بود. جالب است که بدانید چیزی حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز باید در اختیار واحدهای پتروشیمی قرار می گرفت اما از این مقدار نیاز تنها ۴۰ میلیون مترمکعب آن تامین شد

احمد مهدوی ابهری دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی کشور در گفتگو با بازار عدم النفع ناشی از عدم تامین خوراک مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی را ۲ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: تامین گاز پتروشیمی ها در سال گذشته وضعیت خوبی نداشت و همین مساله باعث کاهش صادرات ما شد.

او با اشاره به قطعی های مکرر گاز واحدهای پتروشیمی در سال ۱۴۰۳، گفت: چیزی حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز باید در اختیار واحدهای پتروشیمی قرار می گرفت اما از این مقدار نیاز تنها ۴۰ میلیون مترمکعب آن تامین شد.

با اجرایی شدن طرح های سرمایه گذاری ها در حوزه میادین گازی حدود ۳۲۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شده و تامین خوراک مود نیاز خود مجتمع های پتروشیمی پایدار خواهد شد.

افزایش ۳۲۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز توسط پتروشیمی ها

او با بیان اینکه در انجمن صنفی ۸ سرمایه گذار و کنسرسیوم سرمایه گذاری وجود دارد، افزود: با ورود این سرمایه گذاران به بالادست گاز شاهد تحقق افزایش ۳۲۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز در کشور خواهیم بود.

قرارداد ۳ گروه از کنسرسیوم های پتروشیمی به ارزش حدود ۲.۵ الی ۳ میلیارد دلار ظرف ۲ ماه آینده نهایی خواهد شد. قرارداد سایر کنسرسیوم ها هم با توجه به تسهیل گری های صورت گرفته به زودی و در آینده نزدیک منعقد خواهد شد

مهدوی ابهری در پاسخ به این سوال که سرمایه گذاری پتروشیمی ها در توسعه میادین گازی در چه مرحله ای است، گفت: قرارداد ۳ گروه از این کنسرسیوم ها به ارزش حدود ۲.۵ الی ۳ میلیارد دلار ظرف ۲ ماه آینده نهایی خواهد شد. قرارداد سایر کنسرسیوم ها هم با توجه به تسهیل گری های صورت گرفته به زودی و در آینده نزدیک منعقد خواهد شد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد، ‌در شرایطی که دومین ذخایر گازی دنیا و چهارمین ذخایر نفت دنیا را داریم، ‌نباید دچار ناترازی انرژی شویم. با ورود و سرمایه گذاری بخش خصوصی می توان تا حد زیادی به رفع ناترازی در کشور امیدوار بود.

۱۰ میلیارد دلار سرمایه برای افزایش ۳۲۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز

به گفته او، افزایش ۳۲۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز توسط پتروشیمی به حدود ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.

مهدوی ابهری ادامه داد: به نظر من کوتاه و سهل شدن فرآینده و بروکراسی های اداری پیچیده و طولانی یک تحول و انقلاب بعد از تذکر رهبری در حوزه دولت، شورای اقتصاد، وزارت نفت بود. بر اساس آنچه اعلام شده فرآیند انعقاد قرارداد به حدود ۶ ماه کاهش یافته است. از طرف دیگر برگشت سرمایه هم به ۲۳ درصد افزایش یافته که عدد جذابی برای سرمایه گذاری است.

او با بیان اینکه یکی از صنایعی که به افزایش اشتغال در کشور کمک می‌کند صنایع وابسته به پتروشیمی است، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی به دلیل جایگاه خاص در صادرات و ارزآوری برای ایران و همچنین اشتغال‌زایی، از موقعیت ویژه‌ایی برخوردار است و باید به سوی توسعه متوازن صنعت گام برداشت.

کد خبر: ۳۳۷٬۲۵۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha