۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۲
نوآوری ایران با ۷ پله صعود به جایگاه ششم منطقه رسیده است
رییس سازمان ملی استاندارد:

نوآوری ایران با ۷ پله صعود به جایگاه ششم منطقه رسیده است

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با اعلام صدور ۸ استاندارد رقابتی بر لزوم ارتقای کیفیت کالا و خدمات به‌منظور افزایش تاب‌آوری در جهان رقابتی تاکید کرد.

به گزارش بازار، مهدی اسلام‌پناه در همایش روز ملی کیفیت در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما گفت: در محیط رقابتی امروز، مدیریت کیفیت جامعه و تضمین کیفیت ابزاری لازم برای همه سازمان‌های رقابتی است و آنچه تاب‌آوری ما را بالا می‌برد افزایش کیفیت با منشأ نوآوری و خلاقیت در اکوسیستم جدید رقابتی است.

به گفته اسلام پناه؛ در عمده کشورهای پیشرفته نوآوری به کمک فضای رقابتی آمده و به بهبود فضای رقابتی در حوزه تولید کالا و خدمات کمک می‌کند.

رییس سازمان ملی استاندارد به موضوع مغفول مانده خدمات اشاره کرد و ادامه داد: این موضوع ناظر به علوم انسانی، اجتماعی و اقتصادی است و بر این اساس زیبنده کشور ماست که هم‌زمان با افزایش توان رقابتی از این برخورداری نوین نیز استفاده کنیم.

وی گفت: ظرفیت انطباق پذیری از اصول اصلی و سیاست‌های جدی و مأموریت‌های اصلی ما است که فرصتی در اختیار می‌گذارد تا بتوانیم به چالش‌های حوزه کالاها و خدمات غلبه کنیم.

اسلام پناه ادامه داد: مهم‌ترین ویژگی نوآوری داشتن ظرفیت انطباق‌پذیری است، اما با شرایط موجود و بحران‌ها، همچنین مسائل زیست‌محیطی، جنگ‌ها و آینده غیر قابل پیش‌بینی، برای غلبه بر بحران‌ها نیاز به بالا بردن انطباق داریم و سازمان ملی استاندارد از ظرفیت لازم به این منظور برخوردار است.

رییس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: مطابق با آخرین گزارش‌های بین‌المللی، در سال ۲۰۲۲ نوآوری ایران با هفت پله صعود به جایگاه ششم منطقه و جایگاه پنجاه و سوم جهانی رسیده است.

اسلام پناه افزود: بررسی‌های ما نشان داد که دلیل اصلی بالاتر بودن رتبه برخی کشورهای منطقه در نوآوری مهاجرت نخبگان از کشورمان به این کشورها است که توانستند این ارتقا را رقم بزنند.

رییس سازمان استاندارد گفت: جایگاه بیست و ششم استاندارد ایران در سال جاری در بین ۱۶۷ کشور جهان و رتبه نخست ما در صدور گواهی‌ها و نشان‌های تجاری همگی نشان می‌دهد که قابلیت ارتقا برای مطرح شدن به عنوان مرجعیت در جهان وجود دارد، همان گونه که در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۳ درصد از استانداردسازی بین‌المللی در زمینه نانوفناوری و هشت استاندارد بین‌المللی رقابتی را ایران به جهان تقدیم کرد.

وی اضافه کرد: گسترش جوامع، صنعتی شدن و کمبود منابع از جمله چالش‌های جدی است که نیاز به استانداردسازی دارد تا ما را به سرنوشت درخشان‌تری در آینده سوق دهد.

اسلام پناه گفت: مسائل زیست محیطی و انرژی سبب می‌شود تا موضوع کیفیت تحت تاثیر عوامل متعددی قرار بگیرد و چالش‌هایی همچون تغییر و متنوع شدن فناوری تولید، در حال گذار بودن مواد اولیه و تغییرات اقلیمی را به وجود بیاورد که نیازمند تحقیق و توسعه در این بخش‌ها هستیم.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد: این سازمان ملی با بسیج افکار متخصصان و نخبگان آمادگی دارد تا برای ارتقای کیفیت تولیدات و خدمات اقدام کرده و در مقابل سلطه فنی ظالمانه امروزه جهان ایفای نقش کند.

وی افزود: در مجامع بین‌المللی این سلطه فنی ظالمانه را شاهد هستیم، به‌گونه‌ای که آنچنان استانداردها را در سطح پایین تعریف می‌کنند که بتوانند محصولات خود را به جهان قالب کنند و در مقابل وقتی ما به دنبال صادرات هستیم، الزامات فنی و استانداردها را به‌اندازه‌ای بالا می‌برند که صادرات ما محدود شده یا در نهایت به سمت خام‌فروشی نزول می‌یابد.

اسلام پناه ادامه داد: نگاه به استانداردسازی و استاندارد نویسی در نظام‌های بین‌المللی، باید نگاه گره‌گشایی از مسائل اقتصادی کشور باشد، به‌گونه‌ای که متحول سازی، بومی سازی و نگاه صادرات محور داشته باشیم.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: در گذشته ایران موفق به فروش برخی استانداردها به دیگر کشورها از مسیرهای رسمی، قانونی و دیپلماسی کیفیت شده است که نشان می‌دهد قابلیت استاندارد کشورمان بسیار بالا است.

وی گفت: این سازمان در نظر دارد در برنامه هفتم توسعه نظام مدیران کنترل کیفیت و نظام کارشناسان استاندارد را شکل دهد، به‌گونه‌ای که این افراد از استقلال، امنیت و حریت لازم برخوردار باشند که موضوع به رشد و توسعه اقتصادی کمک خواهد کرد.

اسلام پناه افزود: کیفیت یک شایستگی مطلوب از حقوق مصرف‌کننده ایرانی را نشان می‌دهد که ما این مسیر را بلد هستیم و فقط باید دقت و همت مان را بالا ببریم.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: سازمان ملی استاندارد ایران ثابت کرده به وکالت از مردم در جهت تحقق حق‌الناس در حوزه کیفیت زندگی با اتکا به قانون با هیچ متخلفی تساهل و تسامح ندارد و در این راستا اگر نیاز به بازتعریف، اصلاح و دگرگونی روش‌های اجرایی باشند انجام خواهیم داد تا عقب ماندگی‌های گذشته را جبران کنیم.

کد خبر: ۱۸۷٬۷۴۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha