علی محمد چوپانی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: مجموع تولیدات دانه های روغنی در گلستان حدود ۱۰۰ هزار تن است و باز هم کارخانه های روغن کشی گلستان در زمان هایی فعالیت ندارند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان افزود: تولید دانه های روغنی در گلستان پایین است و پاسخگوی ظرفیت کارخانه های روغن کشی استان نیست.
با بیان اینکه کشاورزان نسبت به تولید دانه های روغنی در گلستان رغبتی ندارند، افزود: باید قیمت خرید تضمینی دانه های روغنی مثل کلزا و سویا با هدف حمایت از تولید از سوی دولت افزایش یابد.
وی با بیان این نکته که کشت شالی درآمد بیشتری نسبت به دانه های روغنی برای کشاورز دارد، افزود: یکی از چالش های موجود در خصوص کشت سویا این است که در استان با مشکل کشت شالی مواجه هستیم.
چوپانی با بیان اینکه کشت شالی به لحاظ مالی برای کشاورزان صرفه اقتصادی بیشتری دارد، افزود: زمین هایی که در آن شالی کشت می شود به طور متوسط چهار تا پنج تن شالی می دهد و طول زمان داشت، کاشت و برداشت این محصول حدود ۹۰ روز است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان افزود: کشاورز اگر بخواهد در یک هکتار خود شالی کشت کند به سود حدود ۲۰۰ میلیون تومانی می رسد و اگر در همین زمین سویا کشت کنند حدود ۶۰ میلیون تومان سود می کند.
وی با بیان اینکه بهترین حالت کشت کلزا به این گونه است که به صورت تناوبی با گندم کاشته شود، ادامه داد: برای بهتر شدن کشت دانه های روغنی باید قیمت خرید تضمینی افزایش پیدا کند.
نظر شما