به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، احمد اشتیاقی کارشناس بازار سرمایه در خصوص عواید ناشی از انتشار اوراق گام در بورس کالا گفت: عرضه اوراق گام از جمله تسهیلاتی است که سیستم بانکی در راستای تسهیل تامین مالی تولید کنندگان در نظر گرفته است. قطع به یقین تامین مالی تولید کننده بخصوص در خرید مواد اولیه برای استفاده از ظرفیت تولید موضوع مهمی است بنابراین این فرآیند در قدمهای اول به رشد تولید کمک میکند.
وی در این باره خاطرنشان کرد: به بیان دیگر میتوان گفت اوراق گام، شبیه ال سی از نوع داخلی است. تا پیش از عرضه اوراق گام، تولیدکنندگانی که به دنبال خرید مواد اولیه بودند میتوانستند در سیستم بانکی ال سی داخلی باز کنند و در زمان سر رسید با بانکها تسویه میکردند. اوراق گام اینک تسهیل خرید مواد اولیه را دنبال میکند. نکته مهم این است وقتی اوراق را در اختیار فروشنده مواد اولیه قرار میدهید و گیرنده اوراق در سر رسید برای دریافت پول به سیستم بانکی مراجعه میکند خطر سفته بازی تا حد ممکن کاهش یافته است و این نقطه مثبتی به شمار میرود.
کارشناس بورس و بازار سرمایه در این باره توضیح داد: یکی از مخاطرات تامین مالی پیش از عرضه اوراق گام این بود که پولی که قبلا در اختیار متقاضیان تسهیلات قرار میگرفت عمدتا در فعالیتهای سفته بازانه مصرف میشد در حالی که اینک اوراق فقط در اختیار شرکتهای تولید کننده مواد اولیه قرار میگیرد به نوعی که عملا برای متقاضیان پول نوعی تامین مالی صورت گرفته که بدین وسیله سرمایه در گردش شرکتهای تولیدی تا حدی تضمین و تسهیل شده است.
احمد اشتیاقی کارشناس بازار سرمایه بیان داشت: عرضه اوراق گام راهکار قابل قبولی برای کاهش رکودی است که متاسفانه در بخش تولید کشور سایه افکنده است. تامین مالی شرکتهای تولید کننده با اوراق گام با توجه به داشتن پشتوانه بانکی به سرعت انجام میشود بنابراین، چون شبیه ال سی داخلی عمل میکند قابل اطمینان است، ضمن اینکه اصولا اوراق دارای بازاری برای معامله کردن هستند.
وی در این باره توضیح داد: به این معنا که شرکت دریافت کننده اوراق در صورت نیاز به پول و نقدینگی میتواند اوراق را از طریق ساز و کارهای موجود در بازار سرمایه در اختیار کسانی که میخواهند با خرید اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری کنند قرار دهد. این روش عملا منجر به گردش پولی میشود به نوعی بدون اینکه ریالی توسط سیستم بانکی تزریق شود.
اشتیاقی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت شرکتهای تولیدکننده مواد اولیه بدون فشار بر نظام بانکی راهبرد معقولی است چرا که نظام بانکی توانایی لازم در تامین نقدینگی تولید را ندارد. افزایش حجم پول و افزایش تورم برای اقتصاد کشور گزینه مناسبی نیست لذا از اتخاذ چنین سیاستهایی باید دور شد. به همین دلیل زمانی که از امتیاز اوراق گام و از ظرفیت شرکتهای فروشنده مواد اولیه استفاده میشود که چرخه تامین مواد اولیه را تکمیل میکند، بدون اینکه منجر به خلق پول جدیدی شود تسهیلات غیر تورمی در اختیار تولید کننده برای تامین مالی گذاشته میشود که در جای خود یک تصمیم درست است.
نظر شما