رضا شریعتی در گفتگو با خبرنگار بازار، با اشاره به عدم برنامه ریزی مدون از سوی میراث فرهنگی استان سمنان بیان کرد: ثبت جهانی جنگل هیرکانی ابر انجام شد اما بعد از آن شاهد بودیم که دیگر اتفاق چندانی برای آن نیفتاد تمام برنامه ریزی مسئولان برای این اتفاق بزرگ ساخت چند دستشویی برای جنگل جهانی ابر بود موضوعی که شگفتی همکان را برانگیخته و نشان می دهد که این استان در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری اصلا برنامه ای ندارد چرا که اگر این برنامه وجود داشت در دو سه سال اخیر شاهد اجرای بخشی از آن دست کم بودیم.
وی افزود: یکی از مواردی که می تواند از سوی میراث فرهنگی استان سمنان بیان شود طرح محور گردشگری عرفانی و مذهبی است چرا که شرق استان سمنان دارای مواهب فراوانی است و هرکدامشان برای یک استان یک حتی کشور کافی هستند کما اینکه ترکیه با داشتن مولانا در تمام طول سال، هزاران گردشگر جذب می کند.
این کارشناس حوزه گردشگری بیان کرد: وجود مساجد فراوان و تاریخی و دیدنی شامل مسجد جامع شاهرود رانندگان، شیخ علی اکبر، تکیه بازار و ... در کنار امامزادگانی چون محمد(ع) بسطام و سراوین قطری از جمله شاخص ترین داشته های گردشگری مذهبی و معماری شرق استان سمنان محسوب می شوند.
یکی از مواردی که می تواند از سوی میراث فرهنگی استان سمنان بیان شود طرح محور گردشگری عرفانی و مذهبی است
شریعتی با اشاره به داشته های شهرستان شاهرود در بخش گردشگری تاکید داشت: حضور مقبره بایزید بسطامی، ابوالحسن خرقانی، بقعه شیخ عماد الدین، ابن یمین فرومدی و شیخ حسن جوری که هرکدام شان چون جواهری بر انگشتری گردشگری می درخشند، ویژگی بارز شرق استان سمنان است که می تواند این منطقه را به محور گردشگری عرفانی و مذهبی و دینی بدل سازد.
وی افزود: وجود پیامبرانی چون جرجیس نبی در بیارجمند و ارمیای نبی در میامی و پیرمردان در طرود در کنار کاروانسراها و جاده ابریشم دیگر موضوعی است که می تواند به غنای محور گردشگری عرفانی، تاریخی و مذهبی این خطه کمک شایانی کند.
کارشناس گردشگری گفت: امروز بر موثران و مسئولان شهرستان های شاهرود و میامی تکلیف است که از فرصت هایی ماندن پیگیری مسئولان استانی، نماینده مجلس شورای اسلامی، سفر مسئولان ارشد کشوری به استان سمنان و ... استفاده کرده و برای بیان کردن محور گردشگری عرفانی و فرهنگی و دینی پیشگاه شوند تا بتوانیم در شناساندن این ظرفیت و مزیت ها به ایران اسلامی و گردشگران خارجی موفق تر عمل کنیم.
شریعتی با بیان اینکه از سوی دیگر باید شاهد برگزاری رویدادها و حضور مدیران ارشد وزارت میراث فرهنگی بود که می تواند در دو منظر نیز دارای اهمیت باشد، بیان کرد: نخست پیگیری ثبت مجموعه تاریخی بسطام و دوم اینکه یکبار برای همیشه ماجرای کاروانسراهای استان به ویژه شاهرود و میامی و همچنین گرمسار بین میراث فرهنگی و اوقاف و امور خیریه حل و فصل شود تا هم مردم بدانند که متولی این بناها کیست و هم بتوانیم برای آن ها سرمایه گذارانی بیابیم که راه اندازی شان کنند.
نظر شما