۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۷
چگونگی اجرای بخشنامه دستمزدها در سال ۹۹
از سوی معاونت کسب‌وکار اتاق بازرگانی تهران اعلام شد

چگونگی اجرای بخشنامه دستمزدها در سال ۹۹

معاونت کسب‌وکار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در گزارشی، نحوه اجرای بخشنامه دستمزد مبنای کسر حق بیمه سال ۱۳۹۹ در سازمان تامین اجتماعی را برای اطلاع و آگاهی فعالان اقتصادی و کارفرمایان بخش ‌خصوصی تشریح کرد.

به گزارش بازار به نقل از اتاق تهران، بر اساس مصوبه شورای عالی کار و بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین بخشنامه سازمان تامین اجتماعی، نرخ حق بیمه سهم کارفرما برای امسال معادل ۲۰ درصد بابت اصل حق بیمه به علاوه ۳ درصد و بابت بیمه بیکاری نیز ۲۳ درصد تعیین شده است. سهم بیمه‌شدگان نیز بر اساس این بخشنامه، همان ۷ درصد است.

بر این اساس، کارفرمایان به هنگام تنظیم فهرست مزد و حقوق و پرداخت حق بیمه، ملزم به رعایت دستورالعمل‌های بخشنامه مصوب هستند.

ستون مبنای مزد و حقوق

۱-حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق بیمه، بیمه‌شدگان مشمول قوانین کار و تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۶۱۱.۸۰۹ ریال است.

الف: مشاغل و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع، از این بند مستثنی هستند و به هنگام تنظیم لیست باید با لحاظ دستمزد مقطوعی که سازمان تامین اجتماعی برای آن شغل و رسته صنفی تعیین و اعلام می‌کنند، صورت مزد و حقوق پرسنل را تنظیم کنند.

ب: فرمت صورت‌مزد در سایت تامین اجتماعی به گونه‌ای طراحی شده است که دستمزدهای روزانه ثبت می‎‌‎شود. لذا در ستون دستمزد مبنای روزانه نباید از ۶۱۱.۸۰۹ ریال کمتر باشد.

۲-سایر سطوح دستمزدی: در سال ۹۵ نرم‌افزار نصب شده در سیستم محاسبه حق بیمه طبق لیست، به گونه‌ای عمل می‌کند که مبنای دستمزد سال قبل (سال ۹۸) را مبنای محاسبه حق بیمه سال جاری  قرار می‌دهد. بنابراین برای محاسبه افرادی که دستمزد آنان در سال ۹۸ از حداقل دستمزد سال مذکور بیشتر بوده، ملاک محاسبه دستمزد مبنای روزانه آنان برای سال ۹۹، براساس آخرین دستمزد روزانه سال ۱۳۹۸، معادل ۱۵ درصد به علاوه رقم ثابت روزانه ۳۰,۳۳۸ ریال به شرح ذیل افزایش می یابد.

مزد روزانه شغل در ۱۳۹۹= (۳۰۳۳۸ + ۱/۱۵ x  آخرین مزد روزانه شغل درسال ۱۳۹۸)

۳- به هنگام محاسبه حق بیمه چنانچه بیمه‌شدگانی در آخرین گزارش بازرسی انجام شده مربوط به قبل از اول فروردین ماه ۹۹ دستمزد آنان بیش از حداقل دستمزد روزانه سال ۹۸ (۵۰۵,۶۲۷ ریال) درج شده باشد، چنانچه کارفرما در سال ۹۹ از ارسال لیست و پرداخت حق بیمه افراد مذکور خودداری یا در لیست‌های ارسالی ترک‌کار آنها اعلام نشود، دستمزد آنان طبق فرمول سایر سطوح دستمزدی محاسبه می‌شود.

۴-حداکثر دستمزد: با توجه به مصوبه شورای عالی تامین اجتماعی، حداکثر دستمزد روزانه مشمول کسر حق بیمه در سال جاری ۷ برابر حداقل دستمزد روزانه معادل ۴,۲۸۲,۶۶۳ ریال تعیین می‌شود. در نتیجه ستون مزد روزانه می‌تواند از حداقل (۶۱۱,۸۰۹ ریال) شروع و تا حداکثر (۴,۲۸۲,۶۶۳ ریال) تعیین شود.

ستون مزایای لیست مزد و حقوق

طبق بند (۳) مصوبه شورای عالی کار مقرر شده ‌است، کارفرمایان مشمول قانون کار به کلیه کارگران اعم از دائم و موقت ماهیانه ۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال (معادل ۴۰۰ هزار تومان) به عنوان کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار پرداخت کنند.

از سال ۱۳۹۴ نرم‌افراز محاسبه حق‌بیمه طبق لیست در سازمان تامین اجتماعی به گونه‌ای است که چنانچه کارفرمایی این مبلغ را در ستون مزایا لحاظ نکند، سیستم این رقم را مشمول کسر حق بیمه دانسته و کارفرما را بابت آن بدهکار می‌کند. (بدهی به استناد لیست که قطعی و غیرقابل اعتراض است). لازم است این مبلغ به انضمام سایر مزایای مشمول کسر حق بیمه از جمله پایه سنواتی، حق مسکن و ... در ستون مزایا به صورت روزانه درج شود.

از آنجا که حقوق و مزایای بیمه شده در ستون‌های لیست مزد و حقوق روزانه بر مبنای روزانه است، در ستون روزهای کارکرد بسته به روزهای کاری بیمه شده، در شش ماهه اول سال تا ۳۱ روز و در شش ماهه دوم تا ۳۰ روز (اسفند ۲۹ روز)، می‌تواند ثبت شود، بنابراین جمع ستون حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه، حاصل‌ضرب جمع حقوق مبنا و مزایای مشمول روزانه  ضرب در روزهای کاری بیمه شده می‌شود و ملاک کسر حق بیمه خواهد بود. بدیهی است برخی از مزایا از قبیل حق اولاد مشمول کسر حق بیمه نیست و به کارکنان حائز شرایط، طبق قانون این مبلغ تعلق می‌گیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر از مبنای پرداخت حق بیمه سایر بیمه‌شدگان مانند بیمه‌شدگان اختیاری، حرف و مشاغل آزاد، رانندگان و کارگران ساختمانی این فایل را دریافت و مطالعه کنید.

بخشنامه معاونت بیمه سازمان تامین اجتماعی در خصوص دستمزد مبنای کس حق بیمه در سال ۱۳۹۹ را نیز اینجا دریافت و مطالعه کنید.

لازم به ذکر است مشاوران اتاق بازرگانی تهران در حوزه بیمه تامین اجتماعی و مالیات پاسخگوی سوالات اعضای اتاق هستند. این سوالات می‌تواند با تماس با سامانه ۱۸۶۶ یا به صورت آنلاین از طریق بخش مشاوره سایت مطرح شود.

کد خبر: ۱۷٬۸۷۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • حسین IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
      0 0
      سلام خسته نباشید بنده راننده اتفاقات گا ز استان فارس هستم فقط پایه حقوق به ما تعلق میگیرد چرا؟؟ باید چکار کنیم
    • علی IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
      0 0
      بازنشستای تامین اجتماعی چی میشن
    • ایران IR ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
      0 0
      من کارگرم الان 7سال توی کارخانه ای در یز دمشغول کارم هنوز حقوق دومیلیون نشده خواهش میکنم اگر اداره کار بازرس می‌فرسته حدعقل به حرف کارگران بدبختو گوش بده نه بره داخل اتاق مدیر عامل از همانجا گزارش تهیه کنه برگرده من هنوز با این که این چند سال دارم کار میکنم هنوز از ادار کار کسی را ندیدم بیاد کارخانه خواهش میکنم از ریاست تمام ادارکار بخواهید برای درست بودن گزارش مامور خود اطمینان حاصل کند که جراعت نکند هر گزارشی که مدیر عامل بهش می‌دهد به ادار کار ببره درصورتی کار گر بیچاره اینجا بهش ظلم میشه