۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۵
طراحی شبکه زنجیره تامین سوخت تجدیدپذیر

طراحی شبکه زنجیره تامین سوخت تجدیدپذیر

محققان دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی شبکه زنجیره تامین سوخت تجدیدپذیر با استفاده از بذرهای غیر خوراکی شدند.

به گزارش بازار، حسین گیتی‌نورد، دانش آموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی شبکه تولید انرژی حاصل از زیست توده با مدل‌سازی و شبیه‌سازی مبتنی بر عامل» گفت: در یک دهه گذشته، تولید انرژی‌های تجدیدپذیر به منظور کاهش اثرات نامطلوب محیط زیستی و اجتماعی سوخت‌های فسیلی، به عنوان یکی از نگرانی‌های اصلی کشورها مطرح شده است.

وی افزود: در این زمینه تولید انرژی حاصل از زیست توده می‌تواند به عنوان یک سوخت تجدیدپذیر مناسب برای جایگزینی با سوخت‌های فسیلی و سازگار با محیط زیست به عنوان یک راه حل مناسب برای این مسئله مورد استفاده قرار گیرد. لذا، طراحی بهینه شبکه تولید انرژی حاصل از زیست توده به عنوان مهم‌ترین تصمیم راهبردی این زنجیره، نقش اساسی در عملکرد اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی ایفا می‌کند.

گیتی‌نورد با بیان اینکه این طرح برای تعیین محصول تجدیدپذیر پایدار به عنوان ورودی زنجیره تامین با توجه به محصولات تجدیدپذیر نامزد به منظور تولید انرژی حاصل از زیست توده انجام گرفته است، گفت: مدیریت عوامل اختلال تاثیرگذار در مزارع کشت مانند سیل و شرایط جوی نامناسب برای جلوگیری از اختلال در زنجیره تامین از دیگر هدف‌های اجرای این طرح بوده است.

به گفته وی، بکارگیری مدل‌سازی مبتنی بر الگوریتم‌های هوشمند به منظور در نظر گرفتن الزامات دنیای واقعی و با ایجاد فرآیند چانه‌زنی میان عناصر موجود در زنجیره تامین می‌تواند نقش بسزایی در تعیین قیمت بذر زیستی و کمینه‌سازی هزینه‌های موجود در طراحی پایدار شبکه انرژی حاصل از زیست توده ایفا کند.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: در این تحقیق، به بررسی جوانب مؤثر بر طراحی مناسب شبکه تولید انرژی حاصل از زیست توده شامل انتخاب نوع بذر زیستی به عنوان

ورودی شبکه زنجیره تامین، چانه‌زنی میان عناصر زنجیره برای  تعیین قیمت بذر زیستی، نبود قطعیت موجود در تقاضا و اختلالات ممکن در فرآیند تولید بذر جهت طرح ریزی پایدار شبکه پرداخته شده است.

گیتی‌نورد گفت: طراحی شبکه زنجیره تأمین انرژی زیستی بر اساس شبکه یکپارچه و با توجه به انتخاب نوع گیاه زیست توده بر اساس معیارها و عوامل مختلف مانند پایداری و اختلال در ایران موضوعی جدید و بدون نمونه قبلی است که اطلاعات کافی درباره عوامل مسئله نیز وجود ندارد.

وی اضافه کرد: حمل محصولات زیست توده با یک نوع وسیله نقلیه، امکان تبدیل کلیه بذرها بر مبنای نرخ تبدیلشان به محصول زیست توده و میزان تقاضای ثابت و شناخته شده از ویژگی‌های این طرح به شمار می‌روند.

دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به کاربردهای طرح گفت: مطالعه حاصل از این تحقیق می‌تواند تلاش‌هایی را که به منظور ایجاد زیرساخت‌های سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) صورت گرفته است، ارتقا بخشد.

گیتی‌نورد خاطر نشان کرد: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته مشاهده شد که طراحی یک شبکه انرژی زیست‌توده یکی از دغدغه‌های اصلی کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است. از طرفی، بسیاری از استان‌های کشور نیز در صدد یافتن نوع محصول انتخابی خود به عنوان بهره‌برداری از آن با عنوان انرژی زیست توده هستند که نحوه شناسایی آن یک مسئله مهم برای آن‌هاست.

ساتبا می‌تواند از نتیجه این طرح در مدیریت زنجیره تولید انرژی‌های تجدیدپذیر مبتنی بر زیست‌توده بهره‌مند شود. همچنین، متولیان امر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران و همچنین سایر عناصر درگیر در زنجیره تامین اعم از پالایشگاه‌ها و مزارع نیز می‌توانند از نتایج این تحقیق بهره‌مند شوند.
به گفته وی، هر چند که این تحقیق در سطح کلان به بررسی موارد ارائه شده می‌پردازد، اما رویکرد پیشنهادی حاصل از این تحقیق توانایی اجرا برای سطوح پایین‌دستی زنجیره را نیز دارد.

کد خبر: ۱۷۸٬۶۲۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha