مریم مزیدی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: کمبود شکر، ورود داروهای تقلبی و حضور دلالان در بازار سبب شده تا فعالان این صنعت با چالشهایی مواجه شوند.
رئیس اتحادیه زنبورداران گلستان افزود: زنبورداران این استان در تأمین نهادههای پرورش زنبور و تولید عسل از جمله در تهیه دارو، شکر و خدمات حمایتی مشکل جدی دارند.
وی به بیان اینکه عسلی که توسط زنبورداران گلستانی تولید میشود از نظر کیفیت، ظرفیت مناسبی برای صادرات به خارج استان دارد، خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای صادرات عسل به خارج از استان رعایت استانداردهای لازم است.
مزیدی ادامه داد: استانداردسازی عسل برای صادرات کار سختی است که لازمه آن یکپارپگی زنبورداران و نهادهایی مانند سازمان جهاد کشاورزی است تا این امر محقق شود.
وی با بیان این نکته که نبود صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول در استان مانع رشد این صنعت شده، اظهار کرد: نبود کارخانههای فرآوری این محصول در استان سبب شده تا در حوزه برندسازی این محصول عملکرد مناسبی نداشته باشیم.
مزیدی وجود داروهای غیرمجاز در بازار را از دیگر مشکلات صنعت زنبورداری عنوان کرد و گفت: زنبورداران از کمبود دارو رنج می برند تاجاییکه چنین شرایطی باعث ورود داروهای بی کیفیت به بازار شده است.
رئیس اتحادیه زنبورداران گلستان در خصوص بیمه زنبورداران گلستانی، بیان کرد: لیست زنبورداران استان برای بیمه تهیه شده و منتظر دستورالعمل اجرای بیمه در ماههای آینده هستیم.
مزیدی ضمن بیان اینکه خرید عسل از زنبورداران توسط اتحادیه انجام میشود، یادآور شد: عسل بهصورت نمونه از زنبوردار گرفته میشود تا به آزمایشگاه تهران ارسال شده و شاخصهای استاندارد عسل بررسی شود.
به گفته وی طبق سرشماری که در سال ۹۸ انجام شده در حال حاضر ۲۲۰ هزار کلونی در استان و جود دارد که پیشبینی میشود از هر کلونی ۱۵ کیلو عسل برداشت شود.
نظر شما