۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۱
طرح اصلاح قانون صید ترال در کمیته‌ای ویژه بررسی می‌شود
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس:

طرح اصلاح قانون صید ترال در کمیته‌ای ویژه بررسی می‌شود

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: باتوجه به اهمیت موضوع با تصمیم رئیس کمیسیون مقرر شد پیش طرح اصلاح قانون صید ترال در کمیته‌ای بررسی شود.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، ذبیح الله اعظمی ساردوئی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در تشریح نشست امروز (یکشنبه ۱۰ مهرماه) این کمیسیون، گفت: اولین دستور کار نشست امروز کمیسیون در خصوص بررسی قابلیت های پژوهشگاه فضایی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی بود که در این جلسه توانایی کشور در زمینه ساخت و پرتاب ماهواره خصوصا ماهواره خیام که اخیرا پرتاب شد در حوزه کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی، تشخیص آفات، سمپاشی مورد نیاز، برآورد سطح زیر کشت، تخمین میزان تولید محصولات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه توانایی‌های ماهواره‌های ایرانی و پژوهشگاه فضایی کشور در حوزه کشاورزی به صورت آزمایشی در برخی از استان‌های کشور مورد ارزیابی قرار گرفته شده است، ادامه داد: با توجه به اهمیت آمار و اطلاعات در بخش کشاورزی الزام وزارتخانه‌های مربوطه به استفاده از داده‌های این پژوهشگاه در زمینه بررسی سطح زیرکشت، آمایش سرزمینی، پیش بینی سیلاب‌ها و برآورد خسارات سیلاب‌ها با استفاده از تصاویر هوایی می‌تواند برای کشور بسیار تاثیرگذار باشد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: مقرر شد در صورت اقناع کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی منابع مورد نیاز پژوهشگاه فضایی در بودجه سال آینده و برنامه هفتم تامین شود.

وی، ادامه داد: دستورکار بعدی نشست امروز بررسی لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرا مرزی الحاقی به کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریای خزر بود که به پیشنهاد سازمان حفاظت از محیط زیست در نشست بهمن ماه سال ۹۸ هیات وزیران به تصویب رسیده است بود، که برای بررسی و طی تشریفات قانونی به کمیسیون کشاورزی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع داده شده است.

اعظمی با اشاره به اینکه اهمیت لایحه مذکور در زمینه دسترسی به اطلاعات دریای خزر مابین کل کشورهای ذی‌نفع و مشارکت عمومی در تصمیم گیری ها است، ادامه داد: با موافقت اعضای کمیسیون کشاورزی پس از بررسی لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرا مرزی الحاقی به کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر بخش‌های حوزه محیط زیست آن به تصویب رسید و بخش های حقوقی این لایحه در سایر کمیسیون‌های فرعی بررسی می‌شود.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دستور کار سوم کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی بررسی پیش طرح اصلاح موادی از قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: متاسفانه با توجه به اینکه صید ترال تمامی جانداران کف دریا را در تور گرفتار می‌کند، طی سال‌های اخیر شاهد خسارات بسیار زیادی بودیم.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد:  مقرر شده بود در روش صید ترال ماهیان خوراکی مورد مصرف انسانی قرار بگیرد و غیرخواکی‌ها نیز به پودر ماهی تبدیل شود اما متاسفانه تمامی صیادان داخلی و خارجی ترال ماهیان صید شده را بر روی کشتی صادر می‌کرده‌اند و کشور از این صید و صادرات عایدی نداشت و صیادان بومی و محلی در حاشیه دریای عمان و خلیج فارس به مشاغل کاذب روی آورده اند.

اعظمی با بیان اینکه با ورود مجلس و کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست با دستور رئیس جمهور صید ترال متوقف شده است، گفت: هدف از طرح اصلاح موادی از قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران این است جلوگیری از خسارات وارد شده است و بر اساس آن صید ترال ممنوع و صید میگو در بازه زمانی ۴۵ روزه اعلامی از سوی دولت باقی است.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه قانون صید ترال باید اصلاح شود، عنوان کرد: باتوجه به اهمیت موضوع  با تصمیم رئیس کمیسیون  مقرر شد پیش طرح اصلاح قانون صید ترال در کمیته‌ای با حضور سمیه رفیعی، رحمت الله نوروزی، معین الدین سعیدی، منصورعلی زارعی کیاپی، حسین رئیسی و ابراهیم نجفی اسپیلی بررسی شود.

کد خبر: ۱۷۸٬۴۰۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha