به گزارش بازار، محمدجواد عسکری در تشریح نشست روز سهشنبه ۱۹ فروردین ماه کمیسیون متبوع خود با حضور وزیر جهاد کشاورزی، گفت: برنامه هفتم توسعه در حوزه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست باید با زمانبندی دقیق و نظارت مستمر اجرا شود. امروز هم تذکرات لازم به دستگاههای اجرایی داده شد و از روند کار گزارشگیری شد.
عسکری با اشاره به شعار سال مبنی بر سرمایه گذاری برای تولید، اظهار داشت: درحال حاضر چیزی حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار در اختیار مردم قرار دارد اگر فضای اطمینان بخشی برای سرمایه گذاران ایجاد شود، میتوان شاهد تحول بزرگی در بخش کشاورزی بود. بسیاری از سرمایهگذاران تمایل دارند در این حوزه فعالیت کنند، اما نیازمند بستری مناسب هستند.
رئیس کمیسیون کشاورزی با انتقاد از آمارهای غیر دقیق گذشته، تصریح کرد: تصمیم گیری بر اساس آمارهای نادرست، خروجی مطلوبی ندارد. وزارت جهاد کشاورزی باید آمارهای دقیق و واقعی ارائه دهد تا سیاستگذاریها اثربخش باشد.
وی با اشاره به برگزاری شورای قیمتگذاری گندم، گفت: قیمت گندم باید بر اساس هزینههای کاشت، آمادهسازی زمین و سود متعارف کشاورز تعیین شود. سال گذشته به خودکفایی رسیدیم و امسال نیز باید شرایطی فراهم شود که کشاورزان با رغبت محصول خود را تحویل دهند.
عسکری به موضوع خسارت سرمازدگی در استانهایی مانند خوزستان اشاره کرد و افزود: مقرر شد از طریق صندوق توسعه ملی و بیمه محصولات کشاورزی، خسارات جبران شود.
این نماینده مردم در مجلس، گفت: شب گذشته با وزیر نیرو نشستی را برگزار داشتم که در آن بر عدم قطعی برق چاههای کشاورزی تأکید شد و قولهای لازم در این خصوص داده شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته اقدامات دانشبنیان در کشاورزی موفق نبوده است، گفت: دانشگاهها و دانشکدههای کشاورزی باید پای کار بیایند. جلسهای با وزیر علوم برگزار شد تا اساتید و پژوهشگران در این زمینه فعالتر شوند.
عسکری با تأکید بر لزوم باز بودن مسیر صادرات، هشدار داد: هیچ دستگاه و نهادی حق ندارد به صورت خلق الساعه در مورد صادرات محصولات کشاورزی تصمیم بگیرد. این موضوع باید با برنامهریزی دقیق دنبال شود تا سرمایهگذاران اطمینان داشته باشند.
نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش عشایر در تأمین ۲۵ درصد پروتئین قرمز کشور، گفت: برنامههایی برای آبرسانی، برق رسانی و تأمین نهادههای دامی عشایر در دستور کار است. همچنین باید با مولدسازی روستاها، از مهاجرت معکوس به شهرها جلوگیری کرد.
نظر شما