۲۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۴
کاهش استقبال کشاورزان از خشکه کاری| بستر های لازم در گلستان مهیا نیست
دبیر خانه کشاورز گلستان خبرداد؛

کاهش استقبال کشاورزان از خشکه کاری| بستر های لازم در گلستان مهیا نیست

گرگان- ایمانی، دبیرخانه کشاورز گلستان گفت: اگر خشکه کاری برنج روش خوبی بود از سطح کشت دو هزار هکتار به ۳۰۰ هکتار نمی رسیدیم، شرایط و بستر برای کشت برنج به روش خشکه کاری در گلستان مهیا نیست.

علی قلی ایمانی در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص خشکه کاری برنج و عدم استقبال کشاورزان از این روش، گفت: جهاد کشاورزی استان بستر و شرایط را برای خشکه کاری برنج مهیا نکرده است.

دبیر خانه کشاورز گلستان افزود: این روش برای کشاورز شناخته شده نیست و او نمی داند با کشت شالی در این روش از چه بذر و سمومی استفاده کند، دوره رویش، عملکرد و کیفیت شالی به روش خشکه کاری چه میزان است.

ایمانی خاطرنشان کرد: اگر خشکه کاری روش خوبی بود و کشاورز به سود مناسب می رسید از دو هزار هکتار به ۳۰۰ هکتار نمی رسیم.

وی ضمن اشاره به بالا بودن میزان مصرف آب در خشکه کاری با توجه به عملکرد محصول، تصریح کرد: علاوه بر هزینه های بسیار سنگین برای کشاورز، چالش آفت زدایی و کاهش عملکرد را نیز به همراه دارد.

ایمانی با بیان اینکه میزان عملکرد آب و برداشت محصول را اگر با هم مقایسه داشته باشیم، در روش خشکه کاری بهره وری از مصرف آب کمتر است، متذکر شد: مثلا اگر با روش سنتی هشت مترکعب آب مصرف می شود هشت تن برنج برداشت می شود اما در روش خشکه کاری با مصرف هفت مترمکعب آب چهار تن برداشت برنج بدست می آید.

دبیر خانه کشاروز گلستان در خاتمه با بیان اینکه زیرساخت ها برای خشکه کاری برنج در گلستان مهیا نیست، افزود: دولت پیشنهاد می کند که کشاورز در این نوع کشت از روش سیستم های آبیاری بارانی استفاده کند درحالیکه این نوع آبیاری ۵۰ الی ۶۰ میلیون هزینه دارد.

کد خبر: ۱۷۵٬۹۸۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha