به گزارش بازار، حسن خضور در بیانیهای که در جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی سخن میگفت، با استقبال از برنامه جامعه اقدام مشترک (برجام)؛ افزود: خروج یکجانبه آمریکا از برجام و بدون توجیه، نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ سال ۲۰۱۵ بوده است و علل حوادث جاری در برهه کنونی نیز همین مسأله است.
گفت وگوی دوجانبه ایران و آژانس، تنها راه حل رفع مسائل باقی مانده است.
نماینده دائم سوریه در سازمانهای بین المللی در ژنو در بخش دیگری از سخنانش از جامعه جهانی خواست، تصمیمی روشن و اقدام عملی و جدی بگیرند تا اسرائیل ملزم به پیوستن به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای شود.
وی در مورد بند ۱۲ اجرای پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی در منطقه خاورمیانه نیز گفت:سوریه بر این باور است، اکنون زمان آن فرا رسیده است که جامعه جهانی در برابر این سیاست بایستد که اقدامات خطرناک اسرائیل نادیده گرفته شود و یک تصمیم روشن گرفته و گامی عملی و جدی بردارد تا تل آویو متعهد به پیوستن به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای شود و تمام تأسیسات هستهای آن نیز بدون هیچ محدودیت و شرطی تحت بازرسی آژانس قرار گیرد.
خضور افزود: با وجود تصویب این قطعنامه در سال ۱۹۹۵ و با وجود تمام ابتکارات عملی که برای تحقق این هدف مطرح شده است، اما تاکنون گام عملی در مورد ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای و دیگر سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه گرفته نشده است که علت این امر به چالش کشیده شدن جامعه جهانی از سوی اسرائیل است و این رژیم در سایه مطلق متحدانش، از پیوستن به معاهده منع گسترش سلاحهای شیمیایی سرباز میزند. ی و تما
وی خاطرنشان کرد: فرار اسرائیل از پیوستن به این معاهده، نشانه روشنی است که رژیم هیچ ارزشی برای اراده بین المللی و منطقهای برای عاری شدن منطقه خاورمیانه از انواع سلاحهای کشتار جمعی قائل نیست.
نماینده سوریه در ژنو به رویکرد دوگانه ایالات متحده و حمایت نامحدود آن از رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: آمریکا که خود یک کشور هستهای است، توجه ویژه به مسائل مربوط به عدم گسترش سلاح کشتار جمعی دارد، اما زمانی که موضوع اسرائیل و زرادخانه هستهای و شیمیایی آن به میان میآید، این توجه رنگ میبازد و جای خود را به توجیه و بهانهها برای برخوداری اسرائیل از سلاح هستهای مییای دهد.
خضور گفت: رفتار خصمانه اسرائیل در منطقه و بقای این رژیم و دارابودن قدرت هستهای خارج از چارچوب معاهده منع گسترش، بیانگر خطری بسیار بزرگ علیه نظام عدم گسترش است، به طوری که اسرائیل از شرایط منطقه سوء استفاده کرده و به صورت پیوسته خسارتهای زیادی را به نظامیان و غیرنظامیان وارد می آورد.
نماینده سوریه در ژنو ادامه داد: اسرائیل در سایه نپیوستن به معاهده عدم گسترش سلاح هستهای، صلاحیت این را ندارد که سخن از عدم پایبندی کشورهای دیگر به این معاهده بزند.
وی در مورد فعالیتهای مخفیانه هستهای رژیم صهیونیستی نیز گفت که از دههها پیش تاکنون، اسرائیل قدرت نظامی هستهای خود را به صورت مخفیانه و بدور از هرگونه نظارت سازمان های بین المللی گسترش داده است و برخی کشورهای غربی نیز این رژیم را تجهیز کردهاند.
نماینده سوریه در ژنو در پایان اظهار کرد که برخی اعضای آژانس و در مقدمه آنها آمریکا دارای مواضع متناقض در قبال موضوع عدم گسترش سلاحهای کشتارجمعی هستند، به طوری که چشم خود را به روی قدرت هستهای اسرائیل بستهاند.
نظر شما