۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۹
رویه نیروگاهی آرایش تولید بازار برق اجرایی می شود

رویه نیروگاهی آرایش تولید بازار برق اجرایی می شود

مدیر امور عملیات و آرایش بازار برق کشور با اشاره به مصوبه ۳۵۶ هیئت تنظیم بازار برق، گفت: از امروز رویه تعیین نیروگاهی آرایش تولید بازار روز بعد اجرایی می‌شود.

به گزارش بازار، علیرضا مزدآور افزود: از تمامی بازیگران بازار درخواست شده تا در روز ۳۱ مرداد امسال پیشنهاد فروش خود را به صورت نیروگاهی آماده کرده و در سیستم بارگذاری کنند. رویه نیروگاهی آرایش تولید بازار برق اجرایی می شود

مدیر امور عملیات و آرایش بازار برق کشور ادامه داد: بر اساس تصمیماتی که در بخش کلان اقتصادی کشور برای استفاده بیشتر از توان بخش خصوصی گرفته شد، از سال ۱۳۸۲ بحث تجدید ساختار در صنعت برق کشور به وجود آمد که بر این اساس در ابتدا یک بازار عمده فروشی روز بعد راه‌اندازی شد تا نیروگاه‌ها برق خود را به صورت عمده عرضه کنند و شرکت‌های خریدار هم بتوانند برق خود را به صورت عمده در آن بازار بخرند.

علیرضا مزدآور خاطرنشان کرد: در ادامه ی متنوع ساختن مکانیزم های تجارت برق در کشور، در اسفند سال ۱۳۹۱، بورس انرژی راه اندازی شد تا نیروگاه‌ها و شرکت‌های توزیع بتوانند برق را به صورت عمده در بورس انرژی نیز معامله نمایند.

به طوری که در حال حاضر نیروگاه ها، برق خود را در بورس انرژی عرضه می نمایند و خریداران عمده مثل شرکت‌های توزیع یا صنایع بزرگ و یا خرده فروش‌ها، برق خود را می‌توانند از بورس انرژی خریداری کنند. در ادامه متنوع سازی مکانیزم های تجارت برق بازارهای کوتاه مدت تر برق نیز در اسفند ۱۳۹۱ راه‌اندازی شد که تحت عنوان بازارهای میان روزی شناخته می‌شوند.

وی اضافه کرد: به تناسب تکمیل مکانیزم‌های خرید و فروش در صنعت برق، نیاز به تغییر در مکانیزم بازارهای ابتدایی، برای تطبیق ساختارها به وجود آمد که در پی آن در بهمن ۱۴۰۰ هئیت تنظیم بازار برق، مصوبه‌ای به تصویب رساند که بازار روز بعد از حالت واحدی به نیروگاهی تبدیل شود.

مدیر امور عملیات و آرایش بازار برق کشور گفت: از مزایای این تغییر می توان به تطبیق بیشتر مکانیزم اجرای بازار روز بعد به صورت نیروگاهی با سایر مکانیزم‌های تجارت برق (در بورس انرژی یا معاملات دو جانبه و همچنین بازار میان روزی، معاملات به صورت نیروگاهی انجام می شود)، ارائه آزادی عمل بیشتر به نیروگاه‌ها در بخش تولید انرژی در بازار روز بعد و کمک به کاهش ریسک‌های عملکردی نیروگاه‌ها، تطبیق بیشتر با شرایط داخلی نیروگاه‌ها از جمله میزان مصرف سوخت، مصرف داخلی و یا محدودیت انرژی نیروگاه های برق آبی اشاره کرد.

وی در تشریح آخرین مزیت اجرای این مکانیزم گفت: همچنین این مکانیزم با شرایط بهره برداری که در سیستم قدرت وجود دارد منطبق‌تر است و می‌تواند رزرو بهینه‌تری را جهت بهره برداری ایمن‌تر از شبکه در اختیار بهره برداران سیستم قدرت قرار دهد. همچنین برنامه ریزی تولید به صورت نیروگاهی می‌تواند سبب افزایش راندمان نیروگاه‌ها و صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز شود و مرکز راهبری شبکه برق کشور نیز ترجیح می‌دهد بهره‌برداری به صورت نیروگاهی باشد.

کد خبر: ۱۷۰٬۱۹۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha