۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۱
قواعد بانکی شرعی است اما ربا در جایی رخ می‌دهد که قراردادهای صوری بسته می‌شود
رئیس مجلس شورای اسلامی:

قواعد بانکی شرعی است اما ربا در جایی رخ می‌دهد که قراردادهای صوری بسته می‌شود

قالیباف، رئیس مجلس گفت: همه قراردادها و عقودی که در بانک ها انجام و تائید می شود و جاری و ساری است در شورای فقهی تائید شده و شرعی است.

به گزارش بازار، محمدرضا صباغیان بافقی در نشست علنی امروز (سه شنبه، یکم شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به موضوع اهداف بانک مرکزی در پیشنهادی گفت: موضوع مدیریت و برنامه ریزی جهت صفر کردن سود بانکی ظرف ۱۰ سال را پیشنهاد می دهیم.

وی افزود: چند سوال مطرح می شود، آیا ما قانونگذاران و بانکداران در نظام اسلامی هدفی داریم که سود بانکی را صفر کنیم یا خیر؟ اگر هدف نداریم که هیچ ولی اگر انتظار داریم که روزی بانک های ما سود صفر داشته باشد.

صباغیان مطرح کرد: سوال دیگر این است که اگر ما این موضوع را مصوب نکنیم و از کنارش بگذریم که سود بانکی صفر بشود یا نشود آیا بانک های ما به دلیل درآمدی که دارند هرگز به این فکر می کنند که سود بانکی را صفر کنند؟ آیا هدف بانک مرکزی کاهش سود بانکی است؟

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس با اشاره به پیشنهاد مدیریت و برنامه ریزی جهت صفر کردن سود بانکی ظرف ۱۰ سال، مطرح کرد: آیا بانک مرکزی این هدف را دارد چرا که بانک های ما دچار ربا هستند، ما چه بگوییم چه نگوییم بانک ها سود می گیرنند و موسسات مالی ما برای خدمت تشکیل شده اما سر مردم کلاه گذاشته اند.

وی افزود: پیشنهاد ما این است که بانک مرکزی که مقام تصمیم گیری دارد و مقام عالی بانک ها است ظرف ۱۰ سال، هدفش این باشد که سود بانکی را صفر کند، از نمایندگان می خواهم به این موضوع رأی مثبت بدهند. این موضوع می تواند جزو تحقق عدالت اجتماعی باشد. همه ما ادعا می کنیم که بانکداری ما اسلامی است اما بانک های ما فقط کلمه اسلامی را به یدک می کشند.

قالیباف در پاسخ به صباغیان بافقی مطرح کرد: آقای صباغیان من این نکته را مطرح می کنم و شما در هر پیشنهادی مرتب این موضوع را می گویید که بانک های ما ربا می گیرند این موضوع درست نیست که از بلندگوی جمهوری اسلامی در مجلس، می فرمایید که بانک ها ما ربا می گیرند.

رئیس مجلس ادامه داد: این حرف صحیح نیست، همه قراردادها و عقودی که در بانک ها انجام و تائید می شود و جاری و ساری است در شورای فقهی تائید شده و شرعی است. نکته ای که شما می فرمایید این است که در منتهی الیه زنجیره کارهای بانکی عده ای یا افرادی با مجموعه بانک کار صوری انجام می دهند و این موضوع را نباید جزو قوانین و مقررات بانک ها قرار دهید، خواهش می کنم به این موضوع دقت کنید.

کد خبر: ۱۷۰٬۰۲۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha