به گزارش بازار، «عفت رئیسی» گفت: اعمال استاندارد اجباری درخواست تمام فعالان صنعت عسل و حق مسلم همه مردم است که متاسفانه در دولت قبل این استاندارد لغو شد.
رئیس کانون علم، فن و دانش بازار صنعت زنبور عسل گفت: «تولید بیش از حد عسلهای دستساز و فراوانی آن در بازار»، «افت شدید قیمت عسل طبیعی» و «کاهش صادرات عسل» از تبعات حذف استاندارد اجباری عسل در کشور است.
او افزود: قبل از لغو استاندارد اجباری عسل، بسیاری از ممالک جهان حتی کشورهای تحریم کننده از ایران عسل میخریدند، اما پس از لغو استاندارد اجباری، صادرات این محصول به شدت افت کرده است.
رئیسی در ادامه از همکاری نکردن سفارتخانهها را از دیگر عوامل کاهش صادرات عسل در کشور برشمرد و اظهارداشت: ضرورت ایجاب میکند سفارتخانههای جمهوری اسلامی در اقصی نقاط جهان در بحث صادرات عسل گامهای اساسی بردارند.
او گفت: در حالیکه که ایران چهارمین تولید کننده عسل در دنیا است و عسل ایرانی از جمله عسلهای خوب جهانی و در عین حال مزیت صادراتی دارد اما متاسفانه در بین ۵۰ کشور صادر کننده عسل در دنیا هیچ جایگاهی ندارد
رئیس کانون علم، فن و دانش بازار صنعت زنبور عسل گفت: حال صنعت زنبورداری در کشور به هیچ وجه خوب نیست، چون ۹ درصد ارزش افزودهای که به عسل و محصولات زنبور عسل بسته شده خریداران رغبت زیادی به خرید عسل ندارند.
وی با اشاره به اینکه عسل یک کالای لوکس نیست بلکه غذای سلامتی است، گفت: متاسفانه ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از دی ماه سال ۱۴۰۰ به عسل و محصولات زنبور عسل بسته شده و همچنان به عنوان یک معضل بزرگ برای صنعت زنبور عسل کشور محسوب میشود.
رئیسی گفت: تمامی محصولات کشاورزی از جمله عسل و محصولات زنبور عسل باید همه ساله و همیشه از مالیات بر ارزش افزوده معاف باشند.
نظر شما