به گزارش خبرنگار بازار؛ نشست بررسی روند اجرای پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان در راستای تفاهم نامه منعقد شده با حضور علی اصغر زبردست رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان، وهب مختاران رئیس سازمان فنی حرفه ای و علیرضا مقیدی رئیس پروژه آموزش دوگانه و نمایندگان شرکت های عضو پروژه صبح سه شنبه برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی همدان در این نشست با بیان اینکه اگر به موضوع آموزش در کشورهای پایین دستی ورود میکردیم راحت میتوانستیم به توسعه اقتصادی یاری رسانیم، افزود: اکنون قاره آفریقا بسیار بکر است و میتوان در زمینه آموزش در این قاره فعال شد و کارهای زیادی انجام داد.
علی اصغر زبردست در این نشست با اشاره به اینکه در کشور اولویت آموزش نیست، اظهار کرد: اگر آموزش اولویت بود میتوانستیم خود را پیدا کنیم.
قبل از انقلاب خیلی کشورها مانند کره جنوبی همسطح ما بودند و می توانستیم با توسعه آموزش اکنون به عنوان رقیبی جدی در عرصه های مختلف علمی باشیم
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب خیلی کشورها مانند کره جنوبی همسطح ما بودند و می توانستیم با توسعه آموزش اکنون به عنوان رقیبی جدی در عرصه های مختلف علمی باشیم، ادامه داد: باید از فرصتهای کوچک نهایت استفاده را کرد.
رئیس اتاق همدان ضمن تقدیر از حضور نمایندگان تشکل های حوزه صنعت در این نشست در خصوص اهمیت بحث آموزش دوگانه شغلی گفت: نظام آموزش دوگانه شغلی (دوآل) آلمان به عنوان یک نظام خیلی منسجم و از فرهنگ جالب مردم آلمان است.
وی در ادامه افزود: از منظر موسسه آموزشی در ایران و در اغلب کشورها، پیاده سازی این نوع نظام آموزشی به عنوان یک آرمان مطرح است.
افراد نخبه باید به خارج کشور اعزام شوند و دورههای آموزشی را سپری کرده و بعد از برگشت به کشور، آموختههای را آموزش دهند
وی با اشاره به اینکه متاسفانه شاهدیم افراد نخبه باید به خارج کشور اعزام شوند و دورههای آموزشی را سپری کرده و بعد از برگشت به کشور، آموختههای را آموزش دهند، گفت: ما در سفرهای متعدد تجاری سوریه، عراق، آفریقا موضوع آموزش را مطرح کردیم.
زبردست افزود: اکنون در حال اقدامی در سلیمانیه عراق هستیم تا شماری از استاد و همکاران را برای آموزش اعزام کنیم.
رئیس اتاق همدان با اشاره به اینکه اگر در زمینه آموزش نیروهایی را برای کشورهای آفریقایی تربیت کنیم بی تردید به سمت ایران راغبتر میشوند، افزود: در حوزه آموزش برای اتاق و فعالان اقتصادی نگاهی ویژه دارم و هرچقدر برای آموزش هزینه کنیم، کم است.
وی با اشاره به اینکه گاهی موقعیتهایی ایجاد میشود اما سیاست ها و یکسری حرکتهای پیگیرانه برای مسئله انجام نمیشود، اضافه کرد: در سال ۶۷ فولکس واگن برای سرمایه گذاری به همدان آمد اما فرصت سوزی شد و این شرکت، کارخانه خود را به برزیل انتقال داد.
آموزش خوب تضمین کننده حضور افراد متخصص در جامعه خواهد بود
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان نیز با اشاره به اینکه آموزش خوب تضمین کننده حضور افراد متخصص در جامعه خواهد بود،گفت: طرح آموزشی سیستم دوگانه (دوآل ) آلمان در اشتغال آینده جوانان این مرز و بوم تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وهب مختاران با تاکید بر موفق بودن سیستم آموزشی شغلی دوگانه آلمان در دنیا گفت: اجرای این سیستم آموزشی در کشور قطعا آموزش بهینه، بهره وری و همچنین تولید ثروت در جامعه را در پی خواهد داشت.
دبیر اتاق همدان هم با بیان اینکه اتاق همدان در سالهای اخیر نگاه بسیار ویژه ای به موضوع آموزش داشته افزود: بطور مستمر بعد از برگزاری دوره ها بازخورد را در شرکت کنندگان مورد بررسی قرار خواهیم داد و نیاز سنجی ها با دقت نظر انجام خواهد شد.
طاهره ایزدی با اشاره به پروزه آموزش دوگانه ایران و آلمان عنوان کرد: نگاه کشورهای پیشرفته به امر آموزش نگاهی بسیار متفاوت و تعریف شرکت های فناور در سطح بین الملی با کشور ما بسیار متفاوت است.
وی با اشاره به برگزاری کمیته استراتژی آموزش گفت: هدف از اجرای این پروژه بهینهسازی سیستم آموزش شغلی در ایران است و در این رابطه سیستم آموزش شغلی آلمان را انتخاب کردهایم تا به عنوان الگو پیاده سازی شود.
وی در ادامه لزوم اعزام تیم های تخصصی و حضور در کشورهای پیشرفته در زمینه آموزشی را از جمله موارد مفید در توسعه و اعتلای جایگاه آموزش در کشور برشمرد.
مسئول پروژه آموزش دوگانه ایران و آلمان نیز در این نشست گفت: همدان از استان های موفق در اجرای این پروژه بوده و دستاوردهای خوبی در زمینه آموزشی به همراه داشته است.
علیرضا مقیدی افزایش سنجش نیاز مهارتی بنگاههای ایرانی را از جمله اهداف فاز اول پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان دانست و ادامه داد: بر این اساس طی سالهای اخیر ، علاوه بر ارائه مزیتهای آموزش دوگانه در استانهای مختلف ایران و ایجاد ارتباط میان بنگاهها، اتاق بازرگانی و سازمان فنی و حرفهای، نیازهای بنگاههای ایرانی به مهارتهای مختلف ارزیابی شده و دورههای آموزشی مرتبط با این مهارتها در سازمان فنی و حرفهای کشور طراحی شده است.
تربیت نیروی انسانی متخصص متناسب با نیاز بخش تولید و صنعت کشور، از اهداف اجرای آموزش شغلی دوگانه در ایران است
مدیر پروژه آموزش دوگانه شغلی ایران و آلمان گفت: تربیت نیروی انسانی متخصص متناسب با نیاز بخش تولید و صنعت کشور، از اهداف اجرای آموزش شغلی دوگانه در ایران است و اتاق بازرگانی در اجرای این پروژه نقش پررنگی ایفا کرده است.
معاون آموزش و پژوهش فنی و حرفهای استان همدان نیز در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۹۷ تفاهمنامه سه جانبه بین فنی و حرفهای کشور و اتاق ایران و شرکت آلمانی منعقد شد، اظهار کرد: بعد از انعقاد تفاهمنامه جلسات هم اندیشی و نشستهای تخصصی در پی اجرای تفاهمنانه سه حانبه در ستاد برگزار شده و نتیجه این نشستها و جلسات برنامهریزی و برگزاری چندین دوره آموزشی براساس آموزش دو گانه ایران و آلمان بوده است.
فاطمه آروانه با اشاره به اینکه مجموعه آموزشها به شیوهای برگزار شده که در سه سال نخست برنامه ریزیها براساس آموزش مربیان ما بوده است، ادامه داد: مقرر شده در سه سال دوم مجری طرح دو گانه باشند که اکنون در سال ابتدایی سه سال دوم هستیم که استارت دورهها در پنج استان پایلوت زده شده که یکی از استانها، همدان است.
وی با اشاره به اینکه نخستین دوره یعنی دوره بازرس فنی جوش، در حال برگزاری است، افزود: برنامه ریزی ۶ دوره در ۶ حرفه مختلف انجام شده است و اساتیدی در فنی و حرفهای استان فعالیت دارند که حضور آنها باعث جذب افراد از صنایع میشود.
معاون آموزش و پژوهش فنی و حرفهای استان همدان با اشاره به اینکه دوره PLC و CNC و سپس دورههای بعدی اجرا میشود، اضافه کرد: بهترین مربیان فنی و حرفهای را گرد هم آوردیم تا پروژه با قدرت انجام شود.
وی با بیان اینکه ۱۹ مرداد ماه سالجاری دوره کنترل و بررسی تجهیزات و تاسیسات برقی برگزار خواهد شد، بیان کرد: در ادامه بازدید از دو شرکت سحر و قطعه سازان سینا را خواهیم داشت که دورهها به صورت پایلوت در این شرکتها آغاز شده است.
آروانه در ادامه با اشاره به اینکه پنج استان همدان، مرکزی، خراسان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی پایلوت برگزاری طرح هستند، اظهار کرد: تعهد برگزاری ۶ دوره داده شد که با استقبال شرکتها هر دوره به صورت دو یا سه دوره بیشتر برگزار خواهد شد.
مسئول آموزشگاه های آزاد سازمان فنی حرفه ای نیز با اشاره به اینکه برای دوره بازرس فنی جوش ۲۰۶ ساعت آموزش تعریف شده است، ادامه داد: ۸۰ ساعت از این دوره تئوری و بقیه موضوعات بصورت عملی است و این دوره در حال اجرا است.
محمدی با اشاره به اینکه تفاوت با دورههای قبلی این است که در گذشته شرکت کنندگان با فرایندهای جوشکاری آشنایی نداشتند اما دز این دوره با فرایندهای مختلف جوشکاری آشنا میشوند، افزود: فرایندهای جوشکاری شامل آرگون، co۲، زیر پودری، تو پودری، برق و... میشود.
نظر شما