به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، غلامحسین جمیلی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران در یک برنامه تلویزیونی درباره جایگاه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و بنگاههای اقتصادی عضو این تشکل ملی میگوید: ۷۰ درصد ارزش افزوده تولید شده در اقتصاد ملی توسط بنگاههای بزرگ اقتصادی کشور است که عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هستند. در واقع اعضای اتاق هستند که ۷۰ درصد ارزش افزوده کشور را تولید میکنند. پس اتاق ایران بر خلاف برخی ادعاها، اینگونه نیست که تعدادی افراد با کارت عضویت ساده وارد آن شوند تا به اقتصاد جهتدهی کنند بلکه جایگاهی برای مهمترین اثرگذاران بر تولید ناخالص داخلی است.
جمیلی به مسئله عضویت فراگیر اشاره میکند: مدلها و الگوهای مختلفی در کشورهای توسعه یافته پیاده شده است، آنچه در اقتصاد توسعه یافته در سایر کشورها باعث شده اقتصادی پویا، شفاف با ارزش افزوده بالاتر داشته باشند، میتواند مدل راه ما باشد.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران میگوید: در همه اقتصادهای کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه مسیر حرکت به یک شکل بوده به جز در چند کشور مثل عربستان، ویتنام و کره شمالی و چند کشور دیگر؛ در تمام کشورها، شرکتها در بدو تاسیس عضو اتاق بازرگانی آن کشور میشوند. معنای این مسئله این است که اتاق بازرگانی یک جامعه فراگیر را در گام اول و نقطه آغازین خود در حوزه تجارت، تولید و کشاورزی در کنار هم دارند تا براساس سیاستها و اولویتها، آنها را جهتدهی یا همراهی کنند.
خزانهدار اتاق ایران ادامه میدهد: اینکه ما محدودیتهای زیادی را برای اعضای اتاق بازرگانی از جهت مالیات یا کارت بازرگانی اعمال کنیم، به ضرر اقتصاد کشور است. باید به این نکته توجه کنیم که فضای کسب و کار تغییر کرده است؛ بنگاههای اقتصادی دانشبنیان، استارتآپها، کسبوکارهای نوین و غیره نیاز دارند که زیر چتر اتاقهای بازرگانی قرار گیرند. در حالی که عملا با شیوه و مدل سختگیرانه، ورود این بنگاههای اقتصادی در تشکلهای بزرگ اقتصادی را مسدود میکنیم.
بهگفته جمیلی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و هیات رئیسه اتاق ایران از تحقیق و تفحص مجلس استقبال میکند. ما معتقدیم نتایج این تحقیق درنهایت به جریان حیثیت اتاق بازرگانی کمک خواهد کرد، در عین حال نتایج این تحقیق به آنچه در آینده در نهاد بخش خصوصی و اتاق ایران اتفاق میافتد، کمک خواهد کرد.
نظر شما