پروین قادری دانشمند*؛ بازار: دور نخست سفرهای استانی رئیس جمهوری رو به پایان است و تنها یکی دو استان از جمله همدان باقی مانده اند ضمن اینکه برنامه ریزی و اولویت های دولت برای انجام این سفرها که شامل تمامی استانها می شود براساس مواردی چون سطح برخورداری، مسائل و چالش ها، میزان پروژه ها، نیازهای استانی و آمادگی میزبانی از رئیس جمهور است که باعث شده این سفرها به تناوب انجام شود.
همچنین مهم ترین هدف دولت برای انجام این سفرها رفع مشکلات مردم و تسریع در اجرای برنامه های توسعه است که ذیل آن اهداف ریز و درشت دیگری در نظر گرفته می شود.
طبق گفته مدیریت ارشد استان همدان حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان پروژههای عمرانی، نیمهتمام و طرح اقتصادی با کار کارشناسی دقیق برای سفر رئیسجمهوری به استان همدان پیشبینی شده است
طبق گفته مدیریت ارشد استان همدان حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان پروژههای عمرانی، نیمهتمام و طرح اقتصادی با کار کارشناسی دقیق برای سفر رئیسجمهوری به استان همدان پیشبینی شده است.
همچنین بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات نیز برای مجموعههای اقتصادی استان همدان در جریان سفر آیت الله رئیسی و اعضای هیئت دولت در نظر گرفته شده است چراکه این سفر فرصتی مغتنم و مهم در راستای رشد و توسعه و رفع مسائل و مشکلات استان به بهترین شکل ممکن خواهد بود.
اما در میان پروژه ها و طرح های تعریف شده آن دسته از خواسته ها که به حل بحران کم آبی کمک کند اولویت خواهد بود.
بنا به گفته نماینده عالی دولت در استان همدان یکی از دغدغههای جدی این استان بحران کمآبی در حوزه کشاورزی و همچنین تأمین آب شرب مصرفی است که برهمین اساس یکی از اولویتها و برنامههای محوری دولت سیزدهم در راستای رفع مشکل آب شرب مردم شهر همدان، اجرای طرح آبرسانی بین حوضهای است.
طبق صحبت های استاندار همدان اقدامات و پیگیریهای مستمری از سمت وزارت نیرو و دستگاههای مسئول برای تسریع در اجرای این طرح آبرسانی انجام شده اما توجه بیشتر برای رفع این چالش جدی در استان همدان امری ضروری است.
آبرسانی از تالوار به همدان سال ۸۳ با سفر رهبری به همدان به تصویب رسید و با برنامهریزی صورت گرفته باید در سال ۸۹ این طرح به بهرهبرداری میرسید اما این موضوع جدی گرفته نشد تا اینکه طی دو سال اخیر با کاهش بارندگیها و جدی شدن موضوع آب شرب همدان، مجددا انتقال آب از تالوار در کانون توجه قرار گرفت
آبرسانی از تالوار به همدان سال ۸۳ با سفر رهبری به همدان به تصویب رسید و با برنامهریزی صورت گرفته باید در سال ۸۹ این طرح به بهرهبرداری میرسید اما این موضوع جدی گرفته نشد تا اینکه طی دو سال اخیر با کاهش بارندگیها و جدی شدن موضوع آب شرب همدان، مجددا انتقال آب از تالوار در کانون توجه قرار گرفت، اقدامی که باید در دولتهای قبلی به آن توجه میشد.
طرح انتقال آب به همدان به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان است که با اجرای این طرح آب درازمدت ۱۲ شهر همدان، جورقان، مریانج، بهار، صالحآباد، لالجین، قهاوند، مهاجران، فامنین، کبودراهنگ، گلتپه و شیرینسو و ۱۵۹ روستا تامین میشود.
همدان امروز با کمبود آب شدید مواجه شده و جزو استانهای کم آب کشور است بنابراین آبرسانی از این سد بسیار ضروری است و دیگر زمان تعلل گذشته زیرا منابع آبی داخل همدان جوابگوی تامین آب شرب نیست.
در این میان سفر رئیس جمهور به استان همدان که به زودی انجام خواهد شد، آثار و دستاوردهای خاص خود را دارد و انتطار می رود با تلاش و اقدام به موقع مسئولین استان زمینه های بهره مندی از این دستاوردها به گونهای فراهم شود که مردم آثار آن را در حوزه های مختلف مشاهده کنند.
گرچه استان همدان اولویت سفرهای رئیس جمهور نبوده اما در اتخاذ تصمیمات مهم برای توسعه و اختصاص اعتبارات لازم و کافی برای اجرای طرح ها و پروژه های مختلف متناسب با نیازهای بومی و اولویت های استان می تواند در کانون توجه دولت قرار گیرد.
* فعال رسانه ای
نظر شما