بازار؛ گروه صنعت: سیف الله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به کاهش جهانی قیمت فولاد، به خبرگزاری «بازار» گفت: کاهش قیمت ها در بازار جهانی موجب شده که تمایل برای صادرات فولاد و محصولات فولادی کاهش پیدا کنند. در مقابل عرضه در بازار داخل افزایش پیدا کرده چرا که قیمت ها در داخل کشور گران تر از بازار جهانی است.
او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات موجود در صادرات فولاد در ماه های گذشته، گفت: در فروردین و اردیبهشت امسال، نیاز دو کشور عراق و ترکیه از کشورهای دیگری به جز ایران تأمین شده و کشورهای دیگر توانستهاند به دلیل عدم حضور ما، بازار را از آن خود کنند. اگرچه بخش نامه های مذکور اصلاح یا حذف شده است.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت همچنین با اشاره به کاهش ۲۵ درصدی صادرات فولاد، گفت: چنانچه بازارهای هدف خود را از دست بدهیم، بدست آوردن آن بسیار سخت خواهد بود.
او همچنین درباره وضعیت عرضه فولاد در بازار داخل گفت: کمبودی از این جهت وجود ندارد و مقدار تولید شده در کشور جوابگوی نیاز کشور است.
کاهش قیمت ها در بازار جهانی موجب شده که تمایل برای صادرات فولاد و محصولات فولادی کاهش پیدا کنند. در مقابل عرضه در بازار داخل افزایش پیدا کرده چرا که قیمت ها در داخل کشور گران تر از بازار جهانی است
بر اساس آمار منتشر شده از سوی انجمن فولاد، میزان صادرات محصولات فولادی دو ماهه نخست امسال ۳۵۷ هزار تن بوده که در مقایسه با صادرات ۴۷۸ هزار تنی در مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد کاهش را نشان می دهد.
همچنین در این مدت صادرات آهن اسفنجی افت ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است. در حالی طی دو ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ قریب به ۱۲۰ هزار تن آهن اسفنجی صادر شد، صادرات این محصول در فروردین و اردیبهشت امسال تقریبا صفر بوده است.
ایران رکورد دار کاهش تولید
اما روند کاهشی تنها به صادرات فولاد محدود نمی شود و مقدار تولید روند نزولی به خود گرفته است. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی «ورلد استیل»، از میان ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد جهان، تنها تولید فولاد خام هند در ۵ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ افزایش داشته و مقدار تولید در ۹ کشور دیگر کاهشی بوده است. تولید فولاد خام هند در این دوره با رشد ۶.۵ درصدی نسبت به ۵ ماهه نخست سال قبل به ۵۳.۲ میلیون تن رسیده است. در ۵ ماهه نخست سال جاری میلادی، بیشترین نرخ کاهش تولید فولاد در بین تولیدکنندگان بزرگ دنیا، متعلق به ایران و سپس چین بوده است. در این دوره تولید فولاد ایران، ۱۰.۸ درصد و تولید فولاد چین ۸.۷ درصد کاهش یافته است.
جالب است که بدانید در این مدت تولید فولاد ژاپن ۳.۵ درصد، تولید فولاد آمریکا ۱.۶ درصد، روسیه ۲.۳ درصد، کره جنوبی ۳.۴ درصد، آلمان ۴.۸ درصد، ترکیه ۲.۸ درصد و برزیل ۲.۲ درصد کمتر شده است.
نظر شما