به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، مهدی عبدی به روند این روزهای معاملات بورس اشاره کرد و افزود: در حالی که فعالان بازار سرمایه پس از روزهای پُر رونق انتهای سال گذشته و همچنین فروردین امسال، انتظار کسب بازدهی مناسبی را در سال ۱۴۰۱ میکشیدند، اما در ادامه شرایط بهگونهای دیگر رقم خورد.
وی اظهار کرد: تحت تاثیر چنین اتفاقی بازدهی مناسب ۱۰.۶ درصدی در فروردینماه به ۴.۵ درصد در پایان اردیبهشتماه محدود شد اما با ازدست رفتن ۲.۵ درصد از این بازدهی در خردادماه، میانگین بازدهی سرمایهگذاران در فصل بهار به ۱۲.۶ درصد برسد.
عبدی خاطرنشان کرد: در نگاه اول ممکن است زمانی که به بازده ۱۲.۶ درصدی به دست آمده در فصل بهار توجه میکنیم، این اتفاق مطلوب به نظر بیاید، اما روند نزولی شاخص کل طی فصل بهار نشان از نگرانی سرمایهگذاران نسبت به تحولات رخداده در این بازار دارد که کاهش ارزش معاملات خرد و خروج پول حقیقی از بازار موید این ادعاست.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: وقفه در مذاکرات احیای برجام، قیمتگذاری دستوری محصولات شرکتها در داخل، محدودیت احتمالی برای تولید شرکتها به دلیل قطعی برق و در نهایت افت قیمتهای کامودیتی در بازارهای جهانی که در پی سیاستهای انقباضی شدید بانکهای مرکزی دنیا اتفاق افتاد از اصلیترین عوامل نگرانی اهالی بازار سرمایه در ادامه سال ۱۴۰۱ است.
وی اظهار کرد: هرچند با توجه به روند کاهشی قیمتهای جهانی و محدودیتهای متعدد شرکتهای بورسی در زمینه تولید و صادرات محصولات (که عمدتاً کالا محور و صادراتی هستند)، چشمانداز مثبتی را به لحاظ بنیادی برای شرکتها ترسیم نمیکند، اما برخی عوامل دیگر نشان میدهد که بازار سرمایه میتواند روزهای بهتری را تجربه کند.
عبدی با تاکید بر اینکه رشد نرخ ارز نیمایی نیز منجر به افزایش درآمد و سودآوری شرکتها خواهد شد، گفت: از سوی دیگر قیمتها در سایر بازارها به سیر صعودی خود در اثر تقویت انتظارات تورمی ادامه میدهد، در این راستا گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد نرخ تورم ماهانه خرداد سال جاری با ثبت رقم ۲. ۱۲درصد به بیشترین میزان از ابتدای انتشار آن در ابتدای دهه ۸۰ رسیده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نرخ تورم نقطه به نقطه نیز با ثبت رقم ۵. ۵۲ درصد بیشترین میزان در مقایسه با سالهای دو دهه گذشته بوده است، افزود: دلیل اصلی افزایش تورم در خردادماه حذف ارز ۴۲۰۰ است، البته با توجه با شاخصهای کلان اقتصاد ایران همچنان با نرخ تورم بالا مواجه خواهد بود و سیاستهای دولت سیزدهم در جهت نزولی کردن نرخ تورم است.
وی ادامه داد: بااینحال بازار سهام نیز که از تورم رخداده در بازارهای مختلف عقب افتاده است، در نهایت میتواند با اقبال سرمایهگذاران و رشد در بازه میانمدت همراه شود.
عبدی بیان کرد: با توجه به فصل برگزاری مجامع و تقسیم سود شرکتها، قیمت سهام حاضر در بازار رقیقتر شده و پتانسیل رشد قیمت برای کوتاهمدت افزایش پیدا کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: مجموعه این عوامل نشان میدهد که بازار سرمایه با وجود ریسک های زیادی که به آن تحمیل می شود، همچنان بستری مناسب برای سرمایه گذاری خواهد بود.
نظر شما