به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، نشست اتاق مشترک ایران و هند با فعالان اقتصادی و بانکی، با حضور سوما سانکارا پراساد مدیرعامل یوکو بانک هند برگزار شد. در این نشست ابراهیم جمیلی رئیس اتاق مشترک ایران و هند با اشاره به تغییر رویکرد اخیر کشور هند و ابراز تمایل برای ارتقا سطح همکاریها به قبل از دوره تحریم بیان کرد: اگرچه ما هنوز نمیدانیم هند تا چه میزان در این رویکرد جدی است اما این ابراز علاقه را امیدوارکننده میدانیم.
او با تأکید بر اینکه حل مشکلات بانکی به افزایش میزان مبادلات تجاری منجر خواهد شد گفت: اگرچه یوکو بانک از قدیم شریک تجاری ایران بوده و در دوره تحریمها نیز همکاری خوبی با ما داشته است اما ما گلایههایی از این بانک داریم.
او با بیان اینکه روابط تجاری یک جاده دوطرفه است و خواستههای طرفین باید در آن محقق شود افزود: برای همکاری نیاز به اعتماد بیشتر به هم داریم. طرفهای تجاری ایران به یوکوبانک اعتماد کرده و پول خود را نزد آن میگذارند و انتظار دارند این بانک در انتقال پول و همکاریهای مالی سرعت بیشتری داشته باشد.
جمیلی بیان کرد: مشکل اصلی این است که چه فروشندگان هندی و چه صادرکنندگان ما به موقع پول خود را دریافت نمیکنند. در حالی که ایران و هند تفاهمنامه استفاده از ریال-روپیه را امضا کردهاند. بهتر است اطمینان بیشتری به هم داشته و استانداردهای بینالمللی را در زمینه تبادل پولی رعایت کنیم. ما از دو طرف ایرانی و هندی شکایتهایی به دلیل عدم ایفای تعهد مالی به موقع یوکوبانک داریم.
او ادامه داد: این باعث بیاعتمادی دو طرف شده و بدقولیها به تولیدات و منابع تولیدکننده، صادرکننده و واردکننده صدمه زده است.
در ادامه سوما سانکارا پراساد مدیرعامل یوکو بانک هم با بیان اینکه این بانک نقش مهمی در بهبود تجارت دو کشور داشته و تنها بانک هندی است که در تهران دفتر دارد بیان کرد: ما برای اجرای مکانیزم پرداخت ریالی-روپیه ای یک فرآیند ۱۰ ساله را تکمیل کرده و به عنوان یک بانک تلاش کردیم مبادلات مالی دوطرف هرچه بیشتر تسریع شود.
او در توضیح دلایل تسویه دیرهنگام تعهدات مالی گفت: اتفاقاً جلسه مشابهی نیز چندی پیش در هند برگزار شد که صادرکنندگان هندی همین گلایه را داشتند. ریشه این تأخیر به کاهش خرید نفت هند از ایران باز میگردد. تا سال ۲۰۱۹ که هند از ایران نفت خریداری میکرد مشکلی در تسویهحساب مبادلات بازرگانی وجود نداشت چرا که موجودی روپیه کافی بود. اما بعد از آن خرید نفت محدود شده و موجودی روپیه نیز کاهش یافت.
او تأکید کرد: باید برای افزایش موجودی روپیه و تسریع تراکنشهای مالی راههایی به صورت دوجانبه پیدا کنیم. باید مقامات دولتی و بازرگانان دو کشور رایزنیهای لازم را انجام دهند و مشخص کنند چه راههای جدیدی برای افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور وجود دارد. یوکوبانک فقط نقش تسهیل مبادلات مالی ایران و هند را بر عهده دارد در حالی که افزایش میزان مبادلات تجاری دو کشور بر عهده دولتها و بخش خصوصی کشورها است.
نظر شما