به گزارش بازار، هرچند مدیران بانک سپه بارها اعلام کرده اند؛ با ادغام بانک های نظامی، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد انصار و موسسه کوثر در بانک سپه، مشکلی جایگاه شغلی کارکنان و کارمندان این بانک ها را تهدید نمی کند، اما خیلی از پرسنل بانک های ادغامی، بیم از آن دارند که چابک سازی شعب در بانک سپه، نیروهای مازاد فراوانی را به این بانک تازه نفس اما قدیمی تحمیل می کند و این احتمال وجود دارد که مدیران بانک سپه با مواجهه با نیروهای مازاد، تصمیماتی در راستای تعدیل آنها اتخاذ کنند.
کارکنان مازاد جذب بخش های ستادی بانک می شوند
البته محمد کاظم چقازردی، مدیرعامل بانک سپه اعلام کرده است: «قطعا با تجمیع بانک ها شاهد شعب مازاد فراوانی خو اهیم بود که برای رفع این مشکل نیز تمهیداتی اندیشده شده و قرار است با تجمیع شعب بانکی در بانک سپه، کارکنان و کارمندان شعب حذفی در بخش ستادی بانک جذب شود.»
چقازردی اطمینان داد: کارکنان و کارمندان بانک نباید نگران حذف شعب بانکی و یا ادغام بانک ها در بانک سپه باشند چرا که هیچ یک از آنها تعدیل نمی شوند.
ادغام پنج بانک و موسسه اعتباری کوثر، قوامین، مهر اقتصاد، حکمت ایرانیان و انصار در بانک سپه در حال انجام است اما مدتی است که زمزمههای بازخرید تشویقی و اختیاری برای پرسنل بانک ها و موسسات ادغامی در بانک سپه به گوش می رسد. البته این فرآیند ادغام در پشت پرده صورت گرفته و پرسنل و مشتریان بانکها و موسسات یادشده اطلاعات کمی از این روند دارند.
نگرانی جایگاه و پست کارکنان بانکی با ادغام
از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در بین پرسنل بانک ها و موسسات ادغامی سرنوشت آنان است. گرچه مدیران و مسئولان همواره بر این نکته تاکید دارند که قرار نیست نیرویی از بین پنج بانک تعدیل شوند اما جانمایی دقیق تمامی این نیروها در بانک سپه نیز عملاً غیرممکن است.
از جمله مواردی که در چند ماه گذشته در بین پرسنل بانک ها و موسسات ادغامی شکل گرفته بحث بازخرید به صورت تشویقی می باشد. بدین صورت که بانک های ادغامی با تدوین دستورالعملی شرایطی را برای کارمندان خود مهیا کنند که به صورت اختیاری با دریافت سنواتی بیشتر از حد معمول بازخرید شوند.
حال به نظر میرسد این موضوع در یکی از بانکهای ادغامی به صورت جدی در حال پیگیری است و گفته می شود ممکن است پیشنهاد سه برابری سنوات برای بازخرید به کارمندان داده شود.
البته هنوز جزئیات و شرایط آن ذکر نشده و مدیران و مسئولین بانکها و موسسات ادغامی نیز تمایلی به انجام مصاحبه در این خصوص ندارند.
به گزارش بازار، پنج بانک و مؤسسه وابسته به نیروهای مسلح که قرار است دربانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی ادغام شوند، از جمله مؤسسات و تعاونیهای اعتباری بودند که بعضا از دهه ۷۰ شمسی به بعد به تدریج در کشور شکل گرفتند و رشد کردند و با دریافت مجوز از بانک مرکزی به جمع بانکهای کشور اضافه شدند. حال قراراست به زودی این بانک ها در هم ادغام شوند و فعالیت بزرگترین بانک کشور با رویکرد خاص از سر گرفته شود.
پیشنهاد انتقال سوابق بیمه ای
حامد آزادی کارشناس بازارهای مالی نیز در این باره به خبرنگار بازار گفت: یکی از راهکارهایی که میتوان این مشکل را تا حدودی مرتفع کرد، بازنشستگی پیش از موعد خانم ها است اما در شرایط معمولی این موضوع نیازمند تصویب قانون و تأمین اعتبار مربوط به بازنشستگی پیش از موعد است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در شرایط معمولی خانمها با سن ۴۵ سال و ۳۰ سال سابقه میتواند بازنشسته شود، پیشنهاد میشود با رفع موانع قانونی شرایط انتقال سنوات بیمه ای مرد حداکثر تا ده سال، زن بتواند تا ده سال زودتر بازنشسته شود و این به معنی آن است که مابه التفاوت زمان بازنشستگی خانم تا سابقه قانونی را، شوهر متقبل شود. این طرح می تواند برای خانواده، بانک و جامعه به صرفه و صلاح باشد. از یک سو بانک با این طرح خود را سریعتر چابک نماید و هزینه های مربوط به حقوق و دستمزد که بخش اعظمی از هزینه بانک است را کاهش دهد.
وی ادامه داد: از طرفی هزینه های که به یک خانواده به جهت اشتغال همزمان زوج تحمیل میشود بسیار بیشتر از هزینه خانواده ایست که یک شاغل دارد. عدم اشتغال خانم میتواند هزینه های خانواده را کاهش دهد. همچنین طرح مزبور یک طرح اجتماعی و فرهنگی است که اثرات فرهنگی آن بر نسل آینده شگرف خواهد بود. در عین حال این طرح هزینه مازادی را به صندوقهای بازنشستگی وارد نمیکند و در راستای بند ۴ و ۱۱ سیاست های کلی جمعیتی کشور هم هست.
نظر شما