به گزارش خبرنگار بازار؛ وقتی حرف از تفکیک زباله ها می شود بعضی از ما فکر می کنیم با یک فرایند سخت و پیچیده ای روبه رو هستیم که احتیاج به صرف زمان زیاد و البته مهارت های خاصی دارد؛ اما جدا کردن زباله ها در منزل با استفاده از چند کیسه زباله، کار ساده ای است که کافیست چند بار آن را انجام دهید تا خیلی زود به عادتی همیشگی تبدیل شود.
تفکیک زباله فرآیندی است که در آن زبالهها را از یکدیگر جدا کرده و به عناصر مختلف تفکیک میکنند تا کارهایی مانند بازیافت، راحتتر انجام شود؛ معمولا زبالهها را به دو گروه زبالههای خشک و زبالههای تر تفکیک میکنند ولی در مرحله بعدی ممکن است هر کدام از این موارد، به مواد کوچکتری تفکیک شوند.
امروزه بحث دفن کردن زبالهها از جمله مشکلات در حال رشد است، هرچه زمان میگذرد زمین و محل مناسب برای دفن زبالهها به سختی پیدا میشود، بنابراین با تفکیک و بازیافت زبالهها کمک بزرگی به محیط زیست خواهیم کرد.
شهرداری منطقه ۳ همدان طرح تفکیک پسماند از مبدا را با قرار دادن باکس های مخصوص در مجتمع آفتاب آغاز کرد
بر این اساس شهرداری منطقه ۳ همدان طرح تفکیک پسماند از مبدا را با قرار دادن باکس های مخصوص در مجتمع آفتاب آغاز کرد.
این مراسم با حضور علی اکبر نظری رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان، محمد رضا فیضی منش مدیر منطقه ۳ شهرداری، حسین مردانی معاون خدمات شهری شهردار همدان و بابک مهدی آزاد مدیر سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان و سایر مسئولان برگزار شد.
این طرح آموزشی، مشارکتی در سطح منطقه ۳ شهر همدان کلید خورد و با قول مساعد مدیران شهرداری به زودی در نقاط دیگر شهر نیز عملیاتی خواهد شد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان در این مراسم گفت: امروزه با توجه به مسائل و مشکلات زیست محیطی، بحث حفظ منابع طبیعی و بازیافت مواد در تمام جهان مطرح و کاهش تولید زباله و تفکیک زباله از موضوعاتی هستند که برای حفظ محیط زیست و استفاده مجدد از مواد بازیافتی، به آنها توجه ویژهای میشود.
علی اکبر نظری در ادامه زباله را یک ثروت ملی برشمرد و افزود: متاسفانه عملکرد در مباحث آموزشی و فرهنگ سازی حوزه تفکیک زباله ها مناسب نبوده و انتظار می رود سیستم آموزشی با قرار دادن این موضوعات در کتب آموزشی زیر ساخت های فرهنگی را فراهم کند تا آحاد جامعه از سنین پایین درگیر این مباحث باشند.
وی با بیان اینکه شهرداری در سال جاری در برنامه ریزی مناسبی در حوزه تفکیک زباله انجام داده است، عنوان کرد: قراردادن باکس های تفکیک زباله در مجتمع آفتاب به عنوان نقطه شروع این اقدامات ارزشمند محسوب می شود.
نظری تصریح کرد: در مباحث دینی نیز بر نظافت تاکید فراونی شده و در این زمینه باید اهمیت این موضوع در بین شهروندان نهادینه شود و شهرداری همدان نیز با برنامه های مختلف اجرایی و آموزشی سعی در فرهنگ سازی در این زمینه دارد.
مدیر شهرداری منطقه ۳ نیز در مراسم استقرار باکس های تفکیک زباله در مجتمع آفتاب گفت: جلسات متعددی به منظور اطلاع از مشکلات و درخواست های شهروندان منطقه در محلات مختلف برگزار شده است.
محمد رضا فیضی منش رضایت شهروندان را هدف اصلی اقدامات شهرداری برشمرد و عنوان کرد: در راستای اجرای مباحث فرهنگی باکس های تفکیک زباله با هدف کمک به حفاظت از محیط زیستی سالم و حفظ منابع موجود در این مجتمع قرار داده شد و در ادامه نیز در سایر نقاط این منطقه اجرا خواهد شد.
آلودگیهای محیطزیست، انباشت زباله و عدم مدیریت صحیح در جمعآوری زبالهها و پسماندها از جمله مشکلات و معضلاتی است که سلامتی انسانها را به خطر میاندازد و هر کسی در جستوجوی راهی است که با این مشکلات برخورد کرده و لااقل آنها را کاهش دهد
وی اضافه کرد: آلودگیهای محیطزیست، انباشت زباله و عدم مدیریت صحیح در جمعآوری زبالهها و پسماندها از جمله مشکلات و معضلاتی است که سلامتی انسانها را به خطر میاندازد و هر کسی در جستوجوی راهی است که با این مشکلات برخورد کرده و لااقل آنها را کاهش دهد.
فیضی منش مطرح کرد: رشد روز افزون جمعیت، افزایش و تنوع محصولات و کالاهای مصرفی، روند صعودی مصرف گرایی در بین شهروندان، متداول شدن الگوی نامناسب مصرف در جامعه و بسیاری از عوامل دیگر باعث شده تا امروز با معضل جدی و پیچیده ای به عنوان زباله یا مواد زائد شهری روبرو باشیم.
وی گفت: دفن زباله صرف نظر از خطرات بهداشتی زیان های اقتصادی کلانی را نیز در بر دارد اما جدا سازی زباله های خشک و تر و برگشت آنها در چرخه بازیافت نقش موثری در کمک به اقتصاد کشور خواهد داشت.
راه اندازی اپلیکیشن همراه در زمینه تفکیک و جمع آوری زباله ها از مبدا
معاون خدمات شهری شهردار همدان نیز با اشاره به اقدامات شاخص شهرداری همدان در سال ۱۴۰۱ گفت: راه اندازی اپلیکیشن همراه در زمینه تفکیک و جمع آوری زباله ها از مبدا فواید زیادی را به همراه خواهد داشت.
حسین مردانی بیان کرد: انتظار می رود شهروندان در این زمینه مشارکت مناسبی داشته و با اعلام خود یاری گر مدیریت شهری در زمینه تفکیک اصولی زباله ها باشند.
وی با بیان اینکه این طرح به صورت آزمایشی از مجتمع آفتاب به همت شهرداری منطقه ۳ آغاز شده است، خاطر نشان کرد: کاهش زباله و حفط منابع محدود به داشتن محیط زیستی سالم کمک خواهد کرد.
مدیر سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به اینکه بشر منابع محدودی را دراختیار دارد که باید به بهترین شکل از آن بهره ببرد، گفت : بازیافت و تفکیک زباله از مبدا به لحاظ رعایت موضوعات زیست محیطی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
بابک مهدی آزاد افزود: بازیافت اصولی زباله به حفاظت محیط زیست، صرفه جویی انرژی، حفاظت از منابع طبیعی، زمین پاک، حفظ منابع پایدار، اشتغال زایی کمک شایانی خواهد کرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با تفکیک زبالههای خانگی باعث میشویم علاوه بر ایجاد آلودگی کمتر، کود (از زبالههایتر) و محصولات بازیافتی (از بازیافت زبالههای خشک) ساخته شود من اینکه تفکیک اصولی زباله، باعث صرفهجویی در مصرف مواد و انرژی و حفظ مواد طبیعی میشود.
مهدی آزاد در پایان سخنانش ابراز کرد: شیشه در سه هزار سال بازیافت می شود و عملیات بازیافت پلاستیک در طبیعت ۳۰۰ سال زمان میبرد که عنوان این نکات اهمیت تفکیک اصولی زباله ها را در منازل مشخص می کند.
توزیع کتاب آموزشی به همراه و برگزاری مسابقه بین کودکان توسط شهرداری منطقه ۳ از نکات جالب توجه این مراسم بود
نظر شما